Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ambasador al UK, întâlnire cu Patriarhul Daniel: Va fi înființată Episcopia Ortodoxă Română în Marea Britanie

Basilica.ro / Mircea Florescu
Ambasadorul UK si Patriarhul Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, l-a primit în vizită de prezentare pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la Bucureşti, Giles Matthew Portman, menționând recenta hotărâre a Sfântului Sinod de înfiinţare a unei Episcopii Ortodoxe Române a Marii Britanii. În cadrul întrevederii, Patriarhul Daniel a evidențiat programele sociale și filantropice ale Bisericii, precum și sprijinul acordat refugiaților din Ucraina, în timp ce ambasadorul britanic a exprimat bucuria misiunii sale și interesul în a cunoaște mai bine realitățile societății românești și spiritualitatea poporului român.

 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, l-a primit, miercuri, în vizită de prezentare, pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la Bucureşti, Giles Matthew Portman, prilej cu care a menţionat recenta hotărâre a Sfântului Sinod de înfiinţare a unei Episcopii Ortodoxe Române a Marii Britanii.

"Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un cuvânt de bun venit în România şi a apreciat bogata experienţă diplomatică a domnului ambasador. În continuare, Patriarhul României a exprimat speranţa continuării şi aprofundării relaţiilor dintre cele două popoare şi, în acest sens, a menţionat recenta hotărâre a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de înfiinţare a unei Episcopii Ortodoxe Române a Marii Britanii, ca urmare a numărului mare de ortodocşi români stabiliţi, temporar sau definitiv, în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord", informează Sectorul relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe al Patriarhiei.

Sfântul Sinod al Bisericii Române anunță înființarea unei Episcopii Ortodoxe Române în Marea Britanie

 

În cadrul primirii, care a avut loc la Reşedinţa Patriarhală, PF Daniel a amintit de numeroasele programe social-filantropice, prin intermediul celor peste 850 de instituţii ale Bisericii, care corespund nevoilor actuale ale comunităţilor de credincioşi, îndeosebi în rândul bătrânilor, al copiilor rămaşi în grija rudelor şi al familiilor sărace.

De asemenea, înaltul ierarh a evidenţiat sprijinul cu totul remarcabil al României, în general, şi al Bisericii Ortodoxe Române, în special, acordat refugiaţilor din Ucraina, majoritatea mame cu copii, ca urmare a războiului din vecinătatea României şi a consecinţelor tragice ale acestuia.

La rândul său, diplomatul britanic a mulţumit pentru primire şi a subliniat faptul că se bucură de numirea în misiunea de ambasador al ţării sale în România şi de perspectiva cunoaşterii realităţilor societăţii româneşti şi a bogăţiei spirituale a poporului român, pe care a observat-o deja în vizitele făcute la diferite mănăstiri şi biserici din Moldova şi Bucovina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.