Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul director general al Grup Societe Generale, Frederic Oudea, va prelua, pe lângă responsabilităţile actuale, şi atribuţiile legate de risc şi conformitate

societe generale

Grupul Societe Generale a făcut o serie de modificări cu privire la responsabilităţile membrilor echipei manageriale, astfel că directorul general, Frederic Oudea, va prelua, pe lângă responsabilităţile actuale, şi atribuţiile legate de risc şi conformitate, după ce banca franceză a plătit amenzi în valoare de mai multe miliarde de dolari, transmite Bloomberg, citat de agerpres.

Într-un comunicat difuzat vineri, Societe Generale a informat că Oudea va prelua atribuţiile legate de risc şi conformitate de la directorul general adjunct, Diony Lebot, care a supervizat programele de remediere legate de procedurile juridice din SUA. De acum înainte, Lebot va fi responsabilă pentru politicile băncii în domeniul ESG (mediu, social şi guvernanţă) şi de asemenea va continua să supervizeze activităţile de asigurări şi servicii financiar specializate.

De asemenea, Societe Generale a informat că Gaelle Olivier va deveni director operaţional, supervizând resursele băncii şi coordonând atribuţiile legate de IT, tranformare digitală şi inovaţie. Olivier, care începând din 2020 a condus divizia Societe Generale din Asia Pacific, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei profesionale la grupul francez de asigurări AXA SA.

În 2018, Societe Generale a acceptat să plătească suma de 2,6 miliarde de dolari pentru a pune capăt mai multor dosare din SUA şi Franţa, inclusiv unul care avea legătură cu mituirea unor oficiali din Linia şi o investigaţie a autorităţilor americane cu privire la manipularea nivelului dobânzilor. Pentru a evita impunerea de restricţii asupra operaţiunilor din SUA, la acea dată Oudea l-a sacrificat pe directorul general adjunct Didier Valet şi a restructurat echipa managerială.

Frederic Oudea, unul dintre cei mai vechi directori generali de bancă din Europa, a restructurat echipa managerială şi în luna august 2020, când i-a înlăturat pe doi dintre adjuncţii săi, după ce Societe Generale a raportat cele mai mari pierderi trimestriale din ultimul deceniu. Luna trecută, directorul financiar William Kadouch-Chassaing şi-a anunţat şi el plecarea surprinzătoare de la Societe Generale.

Conform celor mai recente modificări, femeile reprezintă o treime din echipa managerială a Societe Generale.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, asigurări şi servicii financiare pentru companii, respectiv Global Banking şi Soluţii pentru Investitori.

În România, BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 584 de unităţi. Banca ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30.000 POS şi aproape 1.400 de ATM-uri. Banca este un jucător important pe piaţa creditelor pentru companii locale şi multinaţionale şi este liderul pieţei de factoring din România. Activele sale totale, la sfârşitul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.