Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul guvern slovac şi-a stabilit PRIORITĂŢILE - Combaterea COVID-19 este una iar CORUPŢIA cealaltă

Slovacia

Lupta împotriva coronavirusului va fi cea mai importantă sarcină a noului guvern slovac, a declarat miercuri premierul desemnat Igor Matovic, el avertizând că dacă populaţia nu ia în serios măsurile împotriva acestei epidemii până la o treime din populaţia Slovaciei riscă să fie infectată, transmite AFP, citată de Agerpres.

''Avem în faţa noastră o perioadă extrem de dificilă'', a spus Matovic în faţa presei, adăugând că va prezenta în curând şi noi măsuri împotriva extinderii epidemiei, iar pe plan economic are în vedere crearea unui fond financiar ca ''mijloc ad-hoc pentru a răspunde crizei create de coronavirus''. ''Acest virus este duşmanul nostru comun şi trebuie să ne unim forţele pentru a-l învinge'', a indicat el anterior într-un interviu.

Slovacia are până în prezent confirmate 101 cazuri de coronavirus şi un deces.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

Igor Matovic a mai promis că guvernul său va avea o ''toleranţă zero'' faţă de corupţie, reluând tema majoră a campaniei electorale care a adus victoria partidului său de opoziţie de centru-dreapta OLaNO (''Oameni Obişnuiţi şi Personalităţi Independente'') şi înfrângerea social-democraţilor formaţiunii de guvernământ SMER.

Preşedinta Zuzana Caputova urmează să numească sâmbătă noul guvern format dintr-o coaliţie de patru partide creată în urma alegerilor legislative din 29 februarie.

La fel ca alegerile prezidenţiale câştigate anul trecut de liberala Caputova, al cărei partid ''Slovacia Progresistă'' nu a mai trecut însă pragul la alegerile legislative, acest scrutin a fost marcat de saturaţia populară faţă de corupţia endemică şi de indignarea faţă de asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak.

Succesul formaţiunii OLaNO marchează ''o victorie a populismului conservator de dreapta'', oarecum la fel ca în Ungaria, Polonia sau Republica Cehă, explică pentru France Presse analistul politic slovac Juraj Marusiak. Dar există totuşi o nuanţă, adaugă el, şi anume că OLaNO este un partid ''eterogen, genul de partid contestatar'', iar în această privinţă el se deosebeşte de partidele de dreapta din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.