Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul patron FCSB încearcă imposibilul după decizia BOMBĂ a lui Gigi Becali: 'Voi cere Armatei dreptul de a folosi numele Steaua'

www.prosport.ro
Vasile Geambazi

Gigi Becali a izbucnit după ce Răzvan Burleanu a fost reales președinte al Federației Române de Fotbal! "Vasile Geambazi va prelua clubul, şi aşa el îl finanţează de doi ani. Nu vor fi probleme, e mai bogat decât mine", a anunţat Gigi Becali, finanţatorul FCSB. Numele introdus de Becali în spaţiul public este unul nou, însă omul de afaceri în vârstă de 36 ani, nepot al celebrului latifundiar, are legătură cu FCSB de mai bine de 13 ani.

Reporter Prosport.ro: Gigi Becali a anunţat că sunteţi noul patron al clubului, deşi sunteţi acţionar de circa 13 ani. Ce implicare aţi avut în club până acum?

Vasile Geambazi: Nicio implicare! Numele meu a apărut în discuţii după ivirea scandalului cu Sebastian Bodu (n.r. - în 2005), atunci când au trecut acţiunile pe numele meu. (n.r. - Vasile Geambazi are 44% din FCSB, Constantin Geambazi are 56% din FCSB)

Citește și: Tăriceanu îi răspunde DUR lui Iohannis, după declaraţiile preşedintelui privind modificarea Codurilor penale: 'Face o greşeală fundamentală'

Aveţi de gând să consolidaţi FCSB ca brand de sine stătător sau veţi continua asocierea forţată cu ceea ce înseamnă Steaua Bucureşti, brandul Armatei?

Instanţa a zis un singur lucru, că SC FCSB SA nu poate folosi numele ”Steaua Bucureşti” fără acordul Ministerului Apărării Naţionale. Asta a câştigat Florin Talpan, a exclus numele ”Steaua Bucureşti” din Europa şi din Liga 1, apare ”FCSB” acum. Credeţi că cineva are o problemă cu formarea echipei Armatei? Că pe mine mă deranjează că Steaua îşi făcea echipă? Eu vreau binele fotbalului, aşa putem creşte. E greu să promoveze, fără investiţii nu poţi face asta. Sau poate că pot promova în liga a treia, dar de acolo e şi mai greu.

Aveţi de gând să propuneţi Ministerului Apărării un proiect care să vizeze reluarea colaborării, aşa cum s-a întâmplat până în 2015?

Totul depinde de MApN! Ei trebuie să îmi dea voie să folosesc numele Steaua. Brandul FCSB e inventat din 2008 sau 2009 de Bobby Durbac, de pe vremea în care aveam magazinul, revista cu sigla FCSB. Mergeau în paralel. Folosim acum FCSB pentru că nu am acordul MApN.

Da, însă întrebarea este dacă îi veţi aborda pentru a primi dreptul de a folosi numele, sigla şi tot ceea ce ţine de ”Steaua Bucureşti”.

Da, desigur! Mi se pare normal. Toată lumea ştie cine e CSA Steaua, toată lumea ştie cine e clubul din Liga 1, nu ar exista niciun fel de confuzie.

Nu ar exista confuzie chiar dacă Steaua Bucureşti joacă în Liga 4 şi îşi propune să ajungă în prima ligă?

Nu mă deranjează deloc. Îmi pare rău de suporterii care se duc în liga a patra. De ce să mă deranjeze, că îmi vor face concurenţă? Dacă suntem realişti vom vedea că ei nu pot trece de liga a doua, nu au voie. Dar n-ar fi rău să ai echipă în Liga 1, Liga 2 (n.r. - CSA Steaua), Liga 3 (n.r. - FCSB 2) şi să faci una şi în Liga 4 ca să ai juniori şi totul pus la punct. Pe mine nu mă deranjează, le doresc să ajungă puternici! Dar au început prost, au pierdut circa 700.000 de euro pe an doar din chiria stadionului, cu tot cu impozitele pe care le plăteam. Din 2014 până acum sunt aproape 3 milioane de euro pe care le-au pierdut. Bani pe care nu ai cum să îi produci în Liga 4. Haideţi să lucrăm împreună pentru numele Steaua Bucureşti, să vă ajutăm şi noi pe voi, eventual cu jucători pentru a putea promova până în liga a doua.

Citește și: Procurorii se dezlănțuie în scandalul modificărilor Codurilor penale: 'Dacă va fi dezincriminată neglijența în serviciu, vor fi achitări în cazul Colectiv'

Concret, când veţi aborda MApN?

Din păcate, până când nu se conving că nu pot câştiga despăgubirile de 37 de milioane, nu se poate. Pentru că ei se duc cu jalba în proţap la ministru şi îi zic că vor câştiga 37 de milioane. Evaluarea lor e făcută şi pe rezultatele financiare ale FCSB-ului, cum să faci asta? Valoarea brandului e dat de produsele vândute, dacă nu se vinde, brandul moare.

Vasile Geambazi şi Constantin Geambazi au devenit patronii din acte ai clubului lui Becali în 2005, atunci când ultimul a vândut acţiunile pentru a scăpa de sechestrul pus de ANAF. Din acel moment, acţiunile au fost împărţite între Constantin Geambazi (56%), Vasile Geambazi (44%) şi alţi acţionari minoritari. Vasile Geambazi deţine în acest moment 44% din FC FCSB SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga 1. În portofoliul său se mai află 50% din acţiunile R.W.A.-Investiţii şi este administrator la Arcom şi Arcom - Mecon Galaţi, companii de construcţii, dar şi la Romes, companie producătoare de componente electronice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.