Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul președinte al Coreei de Sud primește un impuls semnificativ: Victorie zdrobitoare a partidului la putere în alegerile locale

thediplomat.com
Yoon Suk-yeol

Partidul la putere în Coreea de Sud a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile locale pentru conducerea marilor oraşe şi provincii, arată joi rezultatele oficiale, oferindu-i noului preşedinte Yoon Suk-yeol un impuls semnificativ, relatează France Presse, scrie AGERPRES.

Partidul Puterii Populare (PPP, dreapta) al lui Yoon a câştigat 12 din cele 17 posturi principale la aceste alegeri pentru primari şi guvernatori provinciali, care au avut loc miercuri.

Actualul primar al capitalei Seul, Oh Se-hoon (PPP), a fost reales cu 59% din voturi, în timp ce Park Heong-joon (PPP) a fost reales primar în Busan, al doilea oraş ca mărime al ţării, cu 66,4% din voturi.

Antifeminist şi novice în politică, Yoon Suk-yeol a câştigat alegerile prezidenţiale din martie cu 0,7 puncte avans faţă de rivalul său de stânga Lee Jae-myung, cea mai strânsă marjă obţinută vreodată.

El le-a mulţumit joi sud-coreenilor pentru "reuşita" acestor alegeri.

"Vreau să văd rezultatele acestor alegeri ca voinţa oamenilor de a relansa economia şi de a avea grijă mai bine de mijloacele de trai ale populaţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Yoon, Kang In-sun, citând declaraţiile sale.

Opinia publică s-a îndepărtat de fostul preşedinte al Partidului Democrat (DP) Moon Jae-in şi de administraţia sa, acuzaţi de creşterea preţurilor locuinţelor la Seul, cu aproape 120% în timpul mandatului său.

DP, care a câştigat 14 dintre posturile de primar şi guvernator la ultimele alegeri din 2018, a obţinut de această dată doar cinci posturi cheie, inclusiv trei în bastionul său din sud, Jeolla.

Partidul se confruntă cu dezbinarea internă după un apel la reformă din partea starului în devenire şi şefă interimară Park Ji-hyun, în urma înfrângerii la alegerile prezidenţiale şi unor acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală în interiorul partidului în ultimii ani.

"Am primit a doua noastră pedeapsă după alegerile prezidenţiale", a spus dna Park. "Rezultatele au fost mai rele decât am crezut".

La alegerile legislative parţiale, PPP a câştigat cinci din cele şapte locuri ce urmau să fie ocupate în Adunarea Naţională, unde DP a păstrat totuşi majoritatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.