Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul rege al Danemarcei, Frederik al X-lea, surprinde opinia publică prin publicarea unei cărţi

Profimedia
frederik

Noul rege al Danemarcei, Frederik al X-lea, surprinde opinia publică prin publicarea unei cărţi

Noul rege al Danemarcei, Frederik al X-lea, a publicat în mod surprinzător o carte, miercuri, la doar câteva zile după ce a preluat tronul ţării sale, informează DPA, potrivit Agerpres.

Familia regală daneză a anunţat publicarea acestei cărţi prin intermediul unui mesaj distribuit miercuri pe pagina sa de Instagram. Mesajul include şi un citat din această carte: "Sunt persoana care sunt. Mă voi strădui să arăt acest lucru şi în calitate de rege al Danemarcei".

Cartea se intitulează "Kongeord". În traducere literară, titlul său înseamnă "Cuvântul Regelui", dar poate fi considerat şi ca o trimitere la mottoul pe care noul suveran danez l-a enunţat pentru prima dată din balconul Palatului Christiansborg din Copenhaga, duminică, după ce a urcat pe tronul Danemarcei: "Uniţi, angajaţi, pentru Regatul Danemarcei".

Editura care a publicat noul volum, Politikens Forlag, precizează că regele danez vorbeşte în această carte despre ideile aflate în spatele mottoului său. Într-un mesaj publicat pe Facebook, editorii danezi spun că această carte este, de asemenea, despre istoria Danemarcei şi despre viaţa regelui "de la un tânăr prinţ moştenitor reticent la bărbatul matur, familist şi monarh". Gândurile suveranului danez au fost înregistrate de scriitorul Jens Andersen.

Mama monarhului, regina Margrethe a-II-a, şi-a anunţat abdicarea în discursul ei de Anul Nou după o domnie de 52 de ani şi a semnat declaraţia oficială de abdicare duminica trecută. Fiul ei cel mare, Frederik, în vârstă de 55 de ani, a devenit noul şef de stat din Danemarca în momentul semnării acelui document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.