Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul şef al Pentagonului va vizita Japonia şi Coreea de Sud în primul său turneu oficial

Pentagon
James Mattis

Noul secretar american al Apărării, James Mattis, a ales Japonia şi Coreea de Sud drept destinaţii pentru primele sale vizite oficiale, a indicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Gary Ross, citat de AFP şi Reuters. "Generalul Mattis va călători în Japonia şi Coreea de Sud la începutul lunii februarie şi va sublinia angajamentul SUA faţă de parteneriatele noastre de lungă durată", a spus Ross.

Preşedintele american Donald Trump a provocat îngrijorare în rândul aliaţilor din Asia după ce a declarat, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, că ia în calcul retragerea militarilor americani din sudul peninsulei coreene şi din arhipelagul nipon. Trump a adus atunci în discuţie cheltuielile pe care le presupune pentru SUA prezenţa în aceste zone pentru a contribui la securitatea celor două state asiatice, anunţă Agerpres.

De asemenea, noul preşedinte a retras SUA din Tratatul de liber-schimb trans-pacific (TPP), un alt demers care a provocat îngrijorare în rândul partenerilor asiatici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.