Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul şef DIICOT, propulsat de cazul unui miliardar celebru. Legătura cu Şova

Procurorul Daniel Horodniceanu, şeful structurii teritoriale Iaşi a DIICOT, a fost nominalizat de ministrul Justiţiei pentru a gestiona, timp de trei ani, Direcţia Antimafia. Poate cel mai răsunător dosar gestionat de Horodniceanu a fost cel al miliardarului Gruia Stoica.

Vezi şi: Pe cine a propus Ministerul Justiției drept noul șef al DIICOT

Afacerile în domeniul feroviar ale miliardarului Gruia Stoica au intrat în atenţia procurorului Daniel Horodniceanu într-o perioadă în care omul de afaceri din Toflea avea un puternic sprijin politic, inclusiv în Guvern. Şeful DIICOT Iaşi nu s-a lăsat însă impresionat de "spatele" lui Gruia Stoica, nici de imensele presiuni exercitate asupra sa. Potrivit ziarului Naţional, punerea sub sechestru a conturilor miliardarului Gruia Stoica a declanşat o reacţie în lanţ a înalţilor protectori ai patronului Grupului Feroviar Român, inamicul public numărul unu al acestora devenind procurorul ieşean Daniel Horodniceanu.

Vezi şi: CSM a stabilit calendarul avizării viitorului șef al DIICOT

După ce a încurcat preluarea CFR Marfă de către Gruia Stoica, Horodniceanu a continuat ancheta care ar putea duce la alte personaje importante. În data de 19 martie 2014, procurorul DIICOT a trimis către Ministerul Transporturilor o adresa oficială prin care avertiza asupra situaţiei juridice a garanţiei de 10 milioane de euro depusă de către Gruia Stoica în vederea licitaţiei. În ciuda acestui demers, ministrul de atunci, Dan Şova, s-a apucat chiar de a două zi să ceară oficial băgarea de urgenţă a celor 10 milioane în conturile lui Gruia Stoica. În acest sens, Şova nu a ezitat chiar să trimită scrisori către Banca de Export Import a României – EXIMBANK şi către Raiffeisen Bank Internaţional AG Viena. Ceea ce i-a deschis un nou dosar, pentru că procurorul şef al DIICOT Iaşi şi-a luat toate măsurile legale prin care să împiedice această deturnare.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.