Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovic câștigă apelul împotriva interdicției de participare la turneul Masters de la Paris

Novak Djokovic a câștigat un apel la ATP, după ce a fost amenințat cu suspendarea de la Masters-ul ATP 1000 de la Paris din cauza retragerii sale întârziate de la Indian Wells, anunță Mediafax.

Numărul 1 mondial nu s-a retras de pe tabloul de tragere la sorți pentru Masters-ul californian, deși știa că nu va putea călători în Statele Unite, lăsând jumătatea inferioară a tabloului dezechilibrată, el fiind plasat ca al doilea favorit, pentru ca apoi să se retragă.

În timpul apariției sale la Dubai, el a recunoscut că va rata probabil actualele evenimente Masters 1000 de la Indian Wells și Miami, regulile din Statele Unite impunând ca toți vizitatorii să fie complet vaccinați.

În ciuda acestui fapt, numărul 1 mondial și-a păstrat numele pe tabloul de la Indian Wells, după ce a fost inclus automat ca urmare a clasamentului său, iar ceremonia de tragere la sorți s-a desfășurat cu Djokovic ca al doilea favorit.

El s-a retras apoi atât de la BNP Paribas Open, cât și de la Miami Open, lăsând jumătatea inferioară a tabloului de la Indian Wells dezechilibrată. Sârbul a fost pedepsit ca urmare a retragerii sale târzii, ATP Tour trimițând un e-mail prin care a confirmat penalizarea pentru retragerea de pe tabloul principal al unui turneu Masters 1000.

„Orice jucător care se retrage de pe tabloul principal al unui eveniment ATP Tour Masters 1000 va avea o penalizare de clasament și va fi suspendat de la un eveniment ATP Tour Masters 1000 ulterior. Acest eveniment va fi evenimentul la care jucătorul a obținut cel mai mare număr de puncte în ultimele 12 luni."

În calitate de campion în exercițiu al turneului Masters 1000 de la Paris-Bercy, acesta era turneul de la care Djokovic urma să fie suspendat. Cu toate acestea, Djokovic a făcut apel cu succes la ATP și va putea să joace Mastersul de la Paris din octombrie, conform relatărilor jurnalistului de tenis Ben Rothenberg.

Motivul pentru care apelul lui Djokovic a avut succes nu a fost încă dezvăluit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.