Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovic, eliminat de la Monte Carlo de spaniolul Davidovich Fokina

Alejandro Davidovich Fokina câștigase doar șapte game-uri în cele două întâlniri anterioare cu Novak Djokovic, înainte de a participa la Mastersul Rolex Monte-Carlo, dar numărul 46 mondial a alungat acești demoni în stil mare, marți, cu o surpriză uimitoare pe zgura de la Monaco, anunță mediafax.

Spaniolul a lovit mingea cu putere și precizie pe tot parcursul confruntării din turul al doilea, revenindu-și după dezamăgirea de a fi pierdut un tie-break strâns, în setul al doilea, pentru a obține o victorie cu 6-3, 6-7(5), 6-1, în cadrul turneului ATP Masters 1000.

„Această victorie este atât de specială pentru mine, deoarece am crescut urmărindu-l pe Nole și sunt un mare fan al său", a declarat Davidovich Fokina în interviul de pe teren.

"Mă uit la el la fiecare turneu, la fiecare meci. Aici, la Monte Carlo, cu tribunele pline, împotriva numărului 1, m-am bucurat de fiecare moment și sunt foarte fericit."

A fost primul meci al lui Djokovic de la înfrângerea din sferturile de finală în fața lui Jiri Vesely, la Dubai Duty Free Tennis Championships, în februarie, iar principalul favorit nu a avut prea mult spațiu de manevră în fața tenacelui său adversar.

Djokovic a reușit victorii confortabile în fața spaniolului la Internazionali BNL d'Italia 2021 de la Roma și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar Davidovich Fokina pare că se simte bine la Monte Carlo, unde în 2021 a ajuns în sferturile de finală la debutul pe zgura monegască.

Davidovich Fokina a făcut trei break-uri în drumul său spre câștigarea primului set, cu un Djokovic ieșit din formă, oferind cadou 16 erori neforțate.

În setul al doilea au fost șase break-uri și, deși Djokovic nu și-a valorificat serviciul la 5-4, sârbul a reușit un pasing de forehand uimitor, cu care a închis tie-break-ul.

Spaniolul a continuat să preseze cu succes serviciul lui Djokovic și a făcut trei break-uri în setul decisiv, pentru a obține cea mai mare victorie a carierei sale, în două ore și 54 de minute.

„Am început bine din start, pentru că știam că Nole nu a jucat mult", a declarat Davidovich Fokina.

„Apoi a trebuit să mă concentrez pe fiecare punct, pentru că am avut șansele mele de la început și am făcut-o pur și simplu.

Când a câștigat setul al doilea a fost greu din punct de vedere mental, dar lucrez din greu pentru a fi mai concentrat. Nu contează dacă am pierdut al doilea set sau dacă am pierdut primul set. Trebuie să fiu pregătit pentru război".

Jocul de retur al spaniolului s-a dovedit a fi crucial pentru victoria sa. Potrivit Infosys ATP Stats, el a câștigat 45 la sută (34/76) din punctele împotriva primului serviciu al lui Djokovic, cifre care i-au permis să facă break de nouă ori în meci.

Este prima dată când Djokovic a pierdut meciul de deschidere la un turneu de când a fost învins de Marin Klizan, la Barcelona, în 2018.

Davidovich Fokina poate egala parcursul său din 2021, când a ajuns în sferturile de finală de la Monte Carlo, cu o victorie în confruntarea din turul al treilea cu Daniel Evans, numărul 27 mondial, sau cu David Goffin, beneficiarul unui wild card.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.