Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovic i-a felicitat pe organizatorii Australian Open, după victoria de la Melbourne

djokovici

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial în tenisul profesionist, a ţinut să-i felicite pe responsabilii Australian Open pentru modul în care au reuşit să organizeze primul turneu de Mare Şlem al anului, în condiţiile pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

"Acest turneu a fost un succes. Trebuie să mulţumim Federaţiei australiene de tenis pentru organizare, care nu a fost deloc uşoară. A fost mare provocare şi pot fi mândri", a declarat Djokovic, care a cucerit al nouălea său trofeu la Melbourne, după o finală câştigată în trei seturi, 7-5, 6-2, 6-2 în faţa rusului Daniil Medvedev.

Campionul sârb a avut cuvinte de laudă şi la adresa învinsului său din finala de duminică. "Îmi place mult Daniil, atât ca persoană, cât şi ca jucător. Este unul dintre cei mai dificili adversari pe care i-am înfruntat pe parcursul carierei mele. Este doar o chestiune de timp până când va câştiga primul său turneu de Mare Şlem", a spus "Nole".

La 33 ani, Novak Djokovic şi-a trecut în palmares al 18-lea titlu de Mare Şlem, apropiindu-se la două succese de recordul pe care îl deţin rivalii săi Riger Federer şi Rafael Nadal, ambii cu câte 20 de trofee majore

Citește și: Raed Arafat, critici dure la adresa lui Ion Cristoiu: ‘Răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba’

Medvedev, care venea după o serie de 20 de victorii consecutive în circuit, a recunoscut că nu a fost una dintre cele mai bune zile ale sale, însă speră ca în curând să-şi treacă în palmares un titlu de Grand Slam, după ce a pierdut a doua sa finală majoră (în 2019, rusul a fost învins de Rafael Nadal în ultimul act la US Open).

"Nu este niciodată uşor să vorbeşti imediat după ce ai pierdut o finală de Mare Şlem, Însă voi încerca să dau tot ceea ce am mai bun pe teren", a afirmat tenismanul rus, care a dezvăluit şi modul în care a fost tratat de Djokovic la începuturile carierei sale.

"M-am antrenat prima oară alături de Novak când eram pe locul 500-600 în lume, la Monaco. El era deja numărul unu şi câştigase Wimbledonul. M-am gândit că nici nu va vorbi cu mine, pentru că tipul era ca un zeu pentru mine. Însă mi-a pus întrebări şi a vorbit cu mine ca şi cu un prieten. Am fost foarte surprins", a povestit Medevedev, numărul 4 mondial, care l-a felicitat pe sârb pentru trofeul cucerit la Melbourne.

Openul Australiei, care a debutat cu trei săptămâni mai târziu faţă de data sa obişnuită, s-a desfăşurat anul acesta în condiţii speciale, din cauza pandemiei. Jucătorii veniţi din străinătate au fost obligaţi să intre în carantină cu 14 zile înainte de startul competiţiei. În timp ce unii s-au putut totuşi antrena cinci ore zilnic, alţii nu au putut face acest lucru, fiind obligaţi să rămână izolaţi total, după ce în avioanele în care au călătorit spre Australia au fost depistate persoane pozitive la Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.