Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NSA ar fi vrut SĂ ATACE Rusia, dar Donald Trump a REFUZAT / VIDEO

Putin Trump Putin Donald Trump Vladimir Putin

Directorul principalei agenţii de informaţii militare americane, NSA, a anunţat că nu a primit niciodată undă verde de la Casa Albă să le răspundă serviciilor ruse acuzate de amestec în campania prezidenţială americană, scrie AFP.

”Este adevărat că nu am adoptat acelaşi comportament” ca Rusia, a recunoscut marţi, în faţa aleşilor din Congres, amiralul Michael Rogers, directorul NSA şi comandantul Cybercom, noul comdament american însărcinat cu războiul informatic.

Citește și: La „Rabla” NU va mai fi acceptată orice RABLĂ! Ce OBLIGAȚIE urmează să introducă un proiect de lege

Amiralul Rogers, care a fost audiat în Comisia Forţelor armate din cadrul Senatului în calitate de comandant al Cybercom, a fost întrebat despre răspunsul pe care comandamentul său l-a dat atacurilor larg documentate şi recunoscute de ansamblul serviciilor americane de informaţii. Fără să intre în detalii cu privire la activităţile sale, care pot merge de la introducerea unor programe informatice spion la cea de viruşi informatici în sistemele adversarilor Statelor Unite, el a declarat că nu deţine autoritatea legală să ”perturbe funcţionarea” serviciilor ruse vizate.

”Aţi primit instrucţiuni să o faceţi?”, l-a întrebat democratul Jack Reed, scrie news.ro.

Citește și: ALEȘII au decis! Încă o ZI LIBERĂ pentru români! Când va fi ea

”Nu”, i-a răspuns el.

”Dacă înţeleg bine”, a continuat senatoarea democrată Jeanne Shaheen, ”preşedintele Trump nu a dat niciodată Cybercom ordinul să apere ţara împotriva unei tentative a Rusiei de a se amesteca în alegerile din toamnă”.

Citește și: Lovitură USTURĂTOARE pentru Rareș Bogdan și Realitatea TV! Decizia luată de CNA

”Nu mi s-a dat niciodată nicio instrucţiune specifică pentru a lua măsuri în afara autorităţii mele”, a răspuns el. ”Nu mi s-au acordat autoritate sau capacităţi suplimentare”.

”Preşedintele este cel care, la urma urmei, trebuia să ia această decizie”, a adăugat amiralul, amintind că militarii nu iau iniţiative politice.

Citește și: E OFICIAL! O nouă televiziune se lansează în România – Când va începe să transmită

Întrebată cu privire la acest subiect, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a răspuns că ”nimeni nu-i neagă această autoritate”. ”Examinăm un anumit număr de opţiuni pentru a face presiuni asupra Rusiei”, a adăugat ea.

Departamentul de Stat a anunţat luni un acord cu cu Pentagonul în vederea înfiinţării unui ”Fond de acces la informaţii” în valoare de 40 de milioane de dolari, finanţat de Departamentul Apărării.

Citește și: Gigi Becali, pe URMELE lui Hagi! Ce lovitură vrea să dea afaceristul

Obiectivul fondului este să coopereze cu ONG-uri, presa şi ”creatori de conţinuturi” cu scopul de a ”expune şi contracara propaganda şi dezinformarea anumitor ţări străine”, a precizat diplomaţia americană într-un comunicat.

Mai multe anchete au loc în Congres şi a procurorului special Robert Mueller cu privire la amestecul rus în campania prezidenţială din 2016 cu scopul de a-l avantaja pe Trump şi cu privire la eventuală complicitate între Moscova şi campania acestuia.

Citește și: Veşti IMENSE de la Guvern: Vin banii de la stat – ce persoane sunt vizate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.