Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu a mai făcut nimeni asta: cosmonautul Oleg Kononenko va stabili duminică un record mondial

wikipedia
Oleg Kononenko

Cosmonautul rus Oleg Kononenko ar urma să stabilească, duminică, un record mondial pentru durata zborurilor spaţiale, cu aproape 2 ani şi jumătate petrecuţi în spaţiu, au anunţat agenţiile de presă ruseşti, citate de Reuters, informează news.ro.

La ora 11:30:08, ora Moscovei (08:30:08 GMT - 10.30.08 - ora României), Kononenko, în vârstă de 59 de ani, va depăşi performanţa compatriotului său Ghennadi Padalka, care a acumulat un total de 878 de zile, 11 ore, 29 de minute şi 48 de secunde în cinci zboruri spaţiale înainte de a se retrage în 2017, a relatat agenţia de presă de stat TASS.

Kononenko, care este comandantul corpului de cosmonauţi al agenţiei spaţiale ruse de stat Roscosmos, efectuează al cincilea său zbor în spaţiu. La încheierea actualei expediţii, programată pentru 23 septembrie, Kononenko va fi înregistrat 1.110 zile în spaţiu.

Experiența ISS

La vârsta de 34 de ani, Kononenko a început pregătirea ca parte a grupului de cosmonauţi selectaţi pentru programul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), potrivit site-ului Agenţiei Spaţiale Europene.

El a efectuat primul său zbor în spaţiu la 8 aprilie 2008, în cadrul celei de-a 17-a expediţii principale a ISS, revenind pe Pământ la 24 octombrie 2008, a anunţat agenţia de presă Interfax.

ISS este unul dintre puţinele proiecte internaţionale la care Statele Unite şi Rusia încă mai cooperează îndeaproape. În decembrie, Roscosmos a declarat că un program de zboruri încrucişate cu NASA către ISS a fost prelungit până în 2025.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.