Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NU căuta 'supă de pui' / 'Chicken Soup' pe Facebook! Ai putea avea probleme cu legea

foto: freepik.com
Supă de pui / ILUSTRATIV

Utilizatorii Facebook au descoperit că atunci când caută sintagma ‘Chicken Soup’ (n.r. supă de pui în engleză) în bara de căutare apare un mesaj de avertizare privind abuzul asupra copiilor - dar de ce?

Meta are reguli foarte stricte cu privire la ceea ce poate fi postat și nu permite niciun conținut sau activitate care exploatează sexual sau pune în pericol copiii pe platforma de socializare.

Căutarea "Supă de pui" pe Facebook returnează un avertisment de abuz

Dacă căutați expresia "supă de pui" pe Facebook, veți primi un mesaj care spune: "Abuzul sexual asupra copiilor este ilegal".

"Credem că căutarea dvs. ar putea fi asociată cu abuzul sexual asupra copiilor. Abuzul sexual asupra copiilor sau vizionarea de imagini sau videoclipuri cu caracter sexual cu copii poate duce la închisoare și la alte consecințe personale grave", continuă mesajul.

"Exploatarea sexuală a copiilor cauzează daune extreme copiilor. Căutarea și vizionarea de materiale abuzive și exploatatoare contribuie la acest rău. Există organizații care pot oferi ajutor și sprijin."

Mulți sunt confuzi cu privire la motivul pentru care fraza aparent nevinovată întoarce avertismentul.

De ce apare mesajul privind abuzul asupra copiilor?

Avertismentul apare pentru că distribuitorii de imagini cu abuzuri sexuale asupra copiilor folosesc un limbaj codificat pentru a posta astfel de conținut pe rețelele de socializare fără a fi prinși.

După cum a explicat NBC, acest lucru "evită instrumentele de detectare ale companiilor" și permite conținutului exploziv să rămână pe site, precum Facebook, Instagram și Twitter.

"Uneori au folosit termeni generici cu inițialele 'C.P.', o abreviere comună pentru 'pornografie infantilă' și coduri precum 'caldo de pollo', care înseamnă 'supă de pui' în spaniolă", a precizat editorul.

Nu este clar de ce a fost aleasă sintagma "supă de pui", dar folosirea unui limbaj normal ca acesta le permite să se eschiveze de la detectare.

Cu toate acestea, Facebook și-a dat seama în mod clar că fraza este folosită de cei care exploatează copii și afișează acum mesajul de avertizare.

Abuzul împotriva copiilor, un flagel tot mai răspândit

În detaliile politicii sale, Meta spune că orice conținut sau activitate care "amenință, descrie, laudă, susține, oferă instrucțiuni pentru, face declarații de intenție, recunoaște participarea la sau împărtășește link-uri" de exploatare sexuală a copiilor nu poate fi postat pe niciuna dintre platformele sale.

"Atunci când luăm cunoștință de o aparentă exploatare a copiilor, o raportăm Centrului Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați (NCMEC), în conformitate cu legislația aplicabilă", adaugă compania Meta, care deține Facebook.

Orice conținut care încalcă acești termeni va fi eliminat și ar putea fi luate alte consecințe, cum ar fi dezactivarea sau închiderea contului.

Facebook înțelege că, uneori, oamenii împărtășesc imagini nud ale propriilor copii cu intenții bune, dar precizează că "în general elimină aceste imagini" din cauza potențialului de abuz și pentru a ajuta la evitarea posibilității ca alte persoane să își însușească imaginile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.