Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu există nici un element concret legat de jihadism în atacul de la Minnesota, anunță Poliția

twitter.com
atac armat florida

Poliţia americană nu a găsit în acest stadiu nici un element concret privind o legătură concretă dintre atacul cu cuţitul comis sâmbătă într-un centru comercial din nordul SUA şi mişcarea jihadistă, în pofida revendicării sale de către gruparea Stat Islamic (SI), relatează AFP.

Poliţia locală şi cea federală (FBI) continuă totuşi ancheta în legătură cu ''un potenţial act de terorism'', după ce Dahir Adan, un american de origine somaleză, de 20 de ani a atacat mai multe persoane într-un centru comercial din St. Cloud, în statul Minnesota, rănind zece dintre ele. El a fost împuşcat de un poliţist care nu era în timpul serviciului.

Citește și: Obama cere comunităţii internaţionale să îi ajute mai mult pe refugiaţi

Atacul cu armă albă a survenit în aceeaşi zi cu un dublu atentat la New York şi în New Jersey, pentru care un american de origine afgană a fost arestat luni.

''Nu am descoperit nimic care să lase să ne gândim la altceva decât la un atacator singuratic în acest stadiu'', a explicat şeful poliţiei din St. Cloud, Blair Anderson, într-o conferinţă de presă luni seara.

Potrivit lui Anderson, nimic nu mai sugerează că există o legătură între fapta comisă în Minnesota şi atentatele din New York (29 răniţi) şi New Jersey, care nu au fost revendicate, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.