Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu-i ajung BANII! Konstantinos Passaris a dat FLIT ofertei de despăgubiri făcute de statul român la CEDO

Click.ro
Passaris

Statul Român oferă despăgubiri de 13.500 de euro lui Konstantinos Passaris, condamnat în 2003 la închisoare pe viață pentru o dublă crimă și un jaf armat, după ce acesta a reclamat la CEDO tratamentul inuman din două penitenciare românești, oferta fiind refuzată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

Avocatul Marius Sorin Moldovan, apărătorul lui Konstantinos Passaris, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că în cazul acestuia au fost încălcate drepturile omului în perioadele de detenție de la Penitenciarele Jilava și Craiova.

”Clientul meu a reclamat la CEDO tratamentul inuman de care a avut parte în Penitenciarele Jilava și Craiova, ne aflăm în faza necontencioasă, în care părțile pot ajunge la înțelegere. S-a comunicat plângerea autorităților române care au analizat-o, iar Statul Român a făcut o ofertă de despăgubiri în valoare de 13.500 de euro. Am discutat, marți, cu clientul meu, dar acesta a refuzat, în principiu, oferta, astfel că vom ajunge la proces. La CEDO s-au reclamat abuzurile foarte mari, a fost legat de pat timp de doi ani, a avut lumină zi și noapte în celulă, nu a avut intimitate. Negreșit i s-au încălcat drepturile omului”, a spus Moldovan.

Potrivit acestuia, refuzul ofertei a avut la bază faptul că în alte cauze similare, despăgubirile au fost mult mai mari, și faptul că era nevoie să se țină cont de faptul că Passaris este cetățean grec iar sumele trebuie raportate la nivelul de trai din Grecia.

Konstantinos Passaris a fost condamnat în anul 2003 la închisoare pe viaţă, fiind acuzat de comiterea unui dublu asasinat şi a unui jaf armat în noiembrie 2001 la o casă de schimb din Bucureşti.

Acesta fusese condamnat şi în Grecia pentru cinci crime.

Passaris își ispășește pedeapsa în Penitenciarul Gherla unde este încarcerat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.