Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu trebuie să fim folosiți ca pioni în bătălia regională

sott.net
harta europei

Fostul premier, Victor Ponta, a declarat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că știrea cu armele nucleare este „o chestiune atât de gravă”, încât se impune măsuri serioase din partea autorităților din România.

„ Este o chestiune atât de gravă să spui despre o țară că începe să dețină așa, brusc, peste noapte, arme nucleare într-o regiune în care vedeți că este într-un pericol și într-o tensiune extraordinară”, a afirmat Victor Ponta la Antena3.

De asemenea, acesta a lansat un scenariu: „Dacă Rusia spune: „domne, am auzit că aduceți arme nucleare în România, atunci aducem și noi în Crimeea” sau dacă cineva spune: „hai să organizăm cu adevărat un atac terorist în România pentru că are arme nucleare”.

„Trebuie luate măsuri mai serioase pentru ca în viitor să nu fim folosiți așa ca pioni în bătălia regională.  Să spui că în România sunt arme nucleare e de o mie de ori mai grav decât să spui că trei păcălici, ca să zic așa, vând niște kalashnikoave”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a mai spus că știrea cu arme nucleare este mai gravă decât reportajul celor de la Sky News: „Comparați cinci arme de vânătoare cu arme nucleare”, a mai spus Victor Ponta.

„Astăzi, când apare această știre, trebuie să meargă în vizită vicepreședintele SUA, Biden, în Turcia”, a adăugat Victor Ponta, care a argumentat că, cel mai probabil, în spatele acestei informații nu se află nici SUA nici Turcia, ci niște jurnaliști care ”fac jocurile Rusiei în România”.

Totodată, acesta a avut o reacție destul de fermă pe contul de socializare cu privire la informațiile privind eventualul transfer de arme nucleare de la bazele americane din Turcia la bazele americane de pe teritoriul României.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.