Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Număr record de voturi în SUA: peste 70 de milioane de americani şi-au exprimat deja opţiunea

Twitter
vot sua

Număr record de voturi în SUA: peste 70 de milioane de americani şi-au exprimat deja opţiunea. Se anunţă cea mai mare prezenţă din ultimii 100 de ani, anunță MEDIAFAX.

Peste 70 de milioane de americani au votat deja în contextul alegerilor prezidenţiale, de două ori mai mult decât numărul înregistrat cu o săptămână înainte de ziua alegerilor din 2016, potrivit datelor publicate de US Elections Project, citate de Reuters și preluate de ZF.

Datele surprind un ritm record de votare care ar putea duce la cea mai mare prezenţă la urne din ultimul secol şi arată nivelul ridicat de interes vis-a-vis de confruntarea dintre preşedintele republican Donald Trump şi contracandidatul democrat Joe Biden, dar şi dorinţa alegătorilor de a reduce riscul de infecţie cu coronavirus.

Partidul Democrat deţine un avantaj semnificativ în faza timpurie a alegerilor din 3 noiembrie datorită voturilor prin corespondenţă, modalitate criticată vehement de Trump, preşedintele ridicând problema fraudelor încă din luna august.

Citește și: Germania, lecție FABULOASĂ: Volkswagen anunță că NU mai are nevoie de subvenții, după o revenire spectaculoasă

Michael McDonald, profesor în cadrul Universităţii din Florida care gestionează US Elections Project, estimează că numărul de voturi va atinge 150 de milioane, 65% dintre totalul alegătorilor eligibili, cea mai mare rată din 1908 încoace.

Conform datelor Institutului RealClearPolitics, Joe Biden are un avans la nivel naţional de 8,5% în raport cu Trump, însă numărul continuă să varieze. Săptămâna trecută, un sondaj realizat de Financial Times împreună cu fundaţia Peter G Peterson arăta că 46% dintre americani văd un impact negativ în economie în urma politicilor lansate de Trump, în comparaţie cu un procent de 44 care consideră că politicile reprezintă un ajutor real pe fondul crizei generate de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.