Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul 2 din PNL, gafă sau gest premeditat: Cere DEMISIA lui Ionuț Mișa de la șefia ANAF

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ionuț Mișa

Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, îi solicită premierului Viorica Dăncilă să o demită pe ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pentru „incompetență, minciună și cinism”. Totodată, deputatul liber solicită și demisia lui Ionuț Mișa de la șefia ANAF. Doar că președintele Fiscului este în acest moment Mirela Călugăreanu. ȘTIRIPESURSE.RO scria săptămâna trecută că fostul ministru de Finanțe, Ionuț Mișa, este favorit să preia conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, însă până în acest moment nu s-a luat nicio decizie oficială în acest sens.

Măsură de ULTIM MOMENT: Cum REPARĂ Guvernul eroarea GRAVĂ dezvăluită de scandalul fiscal

"Marea minciună pe care cei de la PSD-ALDE au livrat-o românilor înaintea alegerilor din 2016 – «creştem salariile!» – iese la iveală, zilele acestea, în toată mizeria ei. I-au tras pe sfoară pe mulţi români!", a afirmat Robert Sighiartău.

Deputatul spune că informaţiile arată că tot mai mulţi bugetari vor avea salariile reduse, iar patronilor de firme mici le va fi imposibil să compenseze pierderile salariale.

"Informaţii tot mai numeroase arată că multe salarii scad, atât la stat cât şi în sectorul privat. S-au pomenit cu salarii reduse grefieri, experţi criminalişti şi personalul auxiliar de specialitate criminalistică, personalul auxiliar din învăţământ, persoanele cu handicap grav sau accentuat. În privat, mulţi patroni de firme mici, îndeosebi, nu vor reuşi să compenseze pierderile de salarii ale angajaţilor”, a afirmat deputatul liberal.

El mai spune că “momentul adevărului” va veni când vor intra salariile pe luna ianuarie, iar mulţi români se vor alege doar cu o parte din majorarea de 25% a salariilor, dar care va fi înghiţită de inflaţie.

“Nu este decât vârful aisbergului. Momentul adevărului dureros va veni, pentru mulţi angajaţi, în câteva zile, odată cu fluturaşii de salarii pe ianuarie. În cel mai fericit caz, dacă se poate spune aşa, o parte dintre bugetari se vor alege cu doar câteva procente din trâmbiţata majorare de 25 %. Şi acelea vor fi înghiţite rapid de inflaţia în creştere”, continuă Sighiartău.

De asemenea, el susţine că problemele salariale sunt datorate unei legi a salarizării făcute prost, transferului contribuţiilor de la angajator la angajat şi a supraimpozitării contractelor de tip part-time.

"Cauzele sunt clare: o lege a salarizării bugetare făcută prost şi pe genunchi, transferul contribuţiilor sociale la angajat, supraimpozitarea contractelor part-time.  Colegii mei din PNL, patronatele, sindicatele, experţii în fiscalitate şi economie le-au semnalat, în repetate rânduri, lui  Dragnea, Olguţei Vasilescu, fostului premier, Mihai Tudose şi fostului ministru de Finanţe, Ionuţ Mişa”, mai susţine acesta.

Liberalul spune că premierul Viorica Dăncilă trebuie să îi demită pe Olguţa Vasilescu şi Ionuţ Mişa, iar apoi să dea explicaţii referitoare la „dezastrul politicilor salariale şi fiscale”.

“În acest scandal aflat abia la început, Premierul Viorica Dăncilă trebuie să o demită de urgenţă de Olguţa Vasilescu. Să-l demită rapid şi pe Ionuţ Mişa care nu are ce căuta la şefia ANAF după ce-a dat peste cap sistemul fiscal cât a fost ministru. Apoi să se prezinte în faţa Parlamentului ca să dea socoteală şi soluţii în legătură cu dezastrul politicilor salariale şi fiscale ale primelor două guvernări Dragnea”, conchide Robert Sighiartău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.