Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul accidentelor rutiere grave înregistrate în primele 10 luni, în scădere în județul Tulcea

YouTube
accident

Numărul accidentelor rutiere înregistrate în primele 10 luni în judeţul Tulcea a scăzut faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, dar cel al persoanelor care au decedat în urma respectivelor evenimente a rămas constant, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit sursei citate, în perioada 1 ianuarie - 11 noiembrie, pe drumurile deschise circulaţiei publice s-au produs 51 de accidente rutiere grave, cu şapte mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceste accidente s-au soldat cu decesul unui număr de 14 persoane, similar cu cel din perioada comparată şi cu rănirea gravă a altor 47 de persoane, cu 11 mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 13 accidente), alte preocupări de natură a distrage atenţia (în cazul unui număr de 8 accidente), conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (pe fondul căreia s-au produs 5 accidente) şi abateri biciclişti, căruţaşi şi pietoni (12 accidente)", se arată în comunicatul IPJ Tulcea.

Aceeaşi sursă precizează că, în ultimele două zile, Poliţia Rutieră Tulcea a desfăşurat, pe raza judeţului, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

"Pentru neregulile depistate, poliţiştii au constatat două infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 165 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 au reprezentat abateri ale pietonilor de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere", se mai arată în comunicatul de presă.

Printre obiectivele acţiunilor Poliţiei Rutiere au fost combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului şi a celor care nu deţin permis de conducere, respectarea regimului legal de viteză şi combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.