Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant în Afganistan

timesofisrael.com
vaccin covid-19 coronavirus sars-cov-2

Cel de-al treilea val de coronavirus se răspândeşte rapid în Afganistan, numărul cazurilor de COVID-19 înregistrând o creştere semnificativă, relatează dpa.

Conform ultimelor cifre publicate joi de Ministerul Sănătăţii, peste 1.500 de noi infecţii au fost înregistrate în ţară în ziua precedentă, potrivit agerpres.ro.

Este posibil ca situaţia să se înrăutăţească în condiţiile în care mass-media locale au raportat că spitalele nu au paturi pentru pacienţi şi nu există suficient oxigen disponibil.

Provincia Panjshir, un loc turistic preferat de turiştii locali şi străini, şi-a închis porţile în urma unei creşteri accentuate a numărului de infectări cu COVID-19 în această zonă din nord-estul ţării.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei, Rizwanullah Rahyab, a declarat pentru dpa că, pentru moment, provincia va rămâne închisă cel puţin două săptămâni.

Ambasada Statelor Unite la Kabul a emis joi, de asemenea, o alertă de sănătate pentru Afganistan. Conform alertei, cetăţenii americani au raportat că li s-a refuzat internarea în spitale din cauza lipsei de spaţiu.

De la izbucnirea pandemiei, peste 76.000 de persoane au fost infectate cu COVID-19 în Afganistan. De asemenea, au fost înregistrate cel puţin 3.050 de decese, însă se bănuieşte că numărul exact ar fi mult mai mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.