Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul firmelor germane care şi-au declarat insolvenţa a scăzut, în pofida pandemiei de COVID-19

insolventa

Numărul firmelor care şi-au declarat insolvenţa în Germania a fost cu 6,2% mai mic în primul semestru din 2020, faţă de perioada similară din 2019, în pofida crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), arată datele publicate joi de Oficiul federal de statistică (Destatis), parţial datorită reglementărilor menite să menţină companiile pe linia de plutire, transmite Reuters.

În primele şase luni din acest an, au fost 9.006 de insolvenţe în domeniul companiilor, o şesime fiind în sectorul de retail, care a fost puternic afectat de restricţiile menite să stopeze extinderea pandemiei. De asemenea, în industria ospitalităţii şi în construcţii s-au înregistrat peste 1.000 de insolvenţe, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

"Dificultăţile economice cu care s-au confruntat multe companii în timpul crizei provocate de pandemie nu sunt până acum reflectate în cifrele referitoare la insolvenţe. Unul dintre motive îl reprezintă faptul că obligaţia declarării insolvenţei a fost suspendată de la 1 martie", a precizat Destatis.

Guvernul de la Berlin se aşteaptă la o contractare cu 5,8% a economiei germane anul acesta, faţă de un declin de 6,3% previzionat în aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.