Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul infecţiilor respiratorii din Bistrița-Năsăud, în creştere cu 22%; un prim deces cauzat de gripă

svnews.ro
plamani afectiuni respiratorii

Numărul infecţiilor acute ale căilor respiratorii superioare raportate în intervalul 20-26 ianuarie, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, a crescut cu 22% faţă de săptămâna precedentă, fiind înregistrat primul deces cauzat de gripă, la un pacient de 67 de ani, care a murit pe 25 ianuarie la Spitalul Judeţean de Urgenţă, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor publicate, marţi, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, săptămâna trecută au fost raportate patru cazuri de gripă, dintre care doar unul a necesitat internarea, fiind vorba de pacientul care a şi decedat, la care s-a confirmat prezenţa virusului gripal tip A. 

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa a informat tot marţi, printr-un comunicat de presă, că pacientul decedat s-a prezentat la spital pe 17 ianuarie, cu insuficienţă respiratorie acută, bronhopneumonie cronică obstructivă acutizată, frisoane, tuse seacă şi alte boli asociate.

Citește și: Un tânăr a murit într-un accident rutier

Bărbatul de 67 de ani a decedat pe 25 ianuarie, din cauza insuficienţei multiple de organe. 

Raportul DSP mai menţionează 2.276 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 22% mai multe decât în săptămâna precedentă, şi 165 de pacienţi cu pneumonie, în scădere cu 63. 

Au fost internaţi în spital 33 de pacienţi cu infecţii acute, dintre care 30 sunt copii cu vârsta până la 14 ani, şi 43 de pacienţi cu pneumonie, dintre care 19 sunt bebeluşi cu vârsta de până la doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.