Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul migranților care asteptă să le fie anlizate cererile de azil în Grecia depășește 20.000

reuters
tabara refugiati

Cel puţin 20.000 de migranţi aşteaptă ca cererile lor de azil să fie procesate în centrele şi taberele greceşti din Marea Egee, potrivit datelor difuzate joi de către Ministerul elen al Migraţiei, citat de agenţia DPA preluată de Agerpres.

Numărul migranţilor aflaţi în taberele din insulele greceşti din Marea Egee a scăzut la jumătatea lunii octombrie, ajungând la 18.000, potrivit sursei.

Însă mai mulţi migranţi pleacă acum din Turcia şi traversează Marea Egee pentru a ajunge în insulele greceşti decât cei ale căror cereri de azil sunt procesate şi sunt transferaţi în Grecia continentală, a declarat un membru al pazei de coastă elene pentru DPA.

Autorităţile greceşti din domeniul migraţiei au afirmat în mod repetat că procesarea cererilor de azil ia atât de mult timp din lipsă de personal.

În scopul de a uşura povara insulelor, autorităţile au început să transfere mai mulţi migranţi în Grecia continentală, în total 7.000 din luna mai.

Migranţii transferaţi către Grecia continentală au fost cei care au avut îndeosebi nevoie de o protecţie specială, precum familii, femei singure, minori sau membri unor anumite minorităţi religioase.

Unul dintre locurile cele mai grav afectate este insula Samos, unde în prezent circa 5.000 de persoane aşteaptă ca cererile lor să fie procesate, într-o tabără care are o capacitate de numai 648 de locuri.

Taberele din insulele Lesbos şi Chios sunt de asemenea supraaglomerate şi se străduiesc să facă faţă afluxului de migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.