Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul pacienţilor cu COVID-19 de la SJU Sfântu Gheorghe este în scădere

Forbes
COVID coronavirus

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe, singurul din Covasna care tratează pacienţi COVID, îşi va reorganiza activitatea în contextul scăderii numărului bolnavilor cu acest diagnostic, urmând să aloce o altă clădire pentru internarea acestora.

Potrivit conducerii spitalului, la ora actuală, în secţia de COVID, aflată în clădirea principală, mai sunt internaţi 10 pacienţi confirmaţi pozitiv, dintre care doi provin din judeţul Braşov, iar pe lângă aceştia mai sunt internate încă şase persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

"Avem o veste bună: cifrele de astăzi, de la ora 13, arată o scădere substanţială a cazurilor privind pacienţii COVID confirmaţi pozitiv şi suspecţi. Avem şase cazuri suspecte (...) şi 10 confirmate pozitiv, dintre care şapte cazuri internate pe secţia de infecţioase COVID, printre care un copil în grupa de vârstă 0-9 ani. Avem doi pacienţi internaţi care nu au teste negative şi sunt încă în spitalul nostru, pe care i-am primit de la spitalele din Braşov cu diferite patologii chirurgicale şi de ortopedie. De asemenea, avem un caz confirmat în stare critică la Terapie Intensivă, care nu este intubat", a declarat managerul spitalului, Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a menţionat că, în condiţiile scăderii numărului de pacienţi COVID, spitalul nu va putea menţine acelaşi număr de paturi pentru bolnavii cu acest diagnostic şi îşi va reorganiza activitatea şi spaţiile, astfel încât să poată acorda asistenţă medicală şi bolnavilor cu alte patologii.

Potrivit planului, bolnavii şi suspecţii COVID vor fi internaţi pe viitor într-o clădire separată din incinta spitalului, cea de Boli Infecţioase.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

"Nu putem rămâne cu acelaşi număr de paturi de COVID dacă ne reorganizăm. Acolo, aşa ne-am gândit cu domnul manager, că vom face pe etaje şi, în funcţie de numărul pacienţilor, putem aloca încă un etaj celor infectaţi cu COVID şi tot aşa", a declarat Roşu Matyas.

"Planul nostru de a reintra din nou în făgaş normal cu privire la activitate este legat de evoluţia cifrelor (...) Până la sfârşitul lunii mergem înainte conform planului pe care îl avem, dar intenţia noastră este de a realiza o urgenţă separată pentru această patologie de infecţii pulmonare, inclusiv COVID-19, deocamdată modulară, temporară. Dar am demarat procedurile şi paşii pentru a ne reorganiza activitatea în acest sens, iar intenţia noastră este ca clădirea de infecţioase să fie destinată într-o primă fază doar patologiei de COVID şi conex, însemnând suspiciune COVID. În cadrul clădirii, diferite etaje pot fi arondate în funcţie de necesităţi. Dacă în săptămâna aceasta numărul de pacienţi suspecţi este mai mare, atunci alocarea lor pe saloane va fi în funcţie de numărul acestora, dacă numărul de persoane infectate pozitiv o să crească, la fel, ne reorganizăm intern. Adică dacă afectăm o întreagă clădire acestei zone, atunci o să ne permită o flexibilitate mai mare în vederea asigurării asistenţei medicale pe acest palier. Dar, paralel, ţinta noastră este ca în cât mai scurt timp să putem reîncepe activitatea medicală şi în alte patologii", a afirmat managerul SJU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.