Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O a II arestare în Suedia după ATACUL de la Stockholm. Ancheta duce spre Statul Islamic

Aftonbladet
politie suedia stockholm

Unul din cei doi bărbaţi arestaţi de poliţia suedeză vineri este suspect de omoruri cu caracter terorist, a anunţat procuratura în cursul nopţii, printr-o purtătoare de cuvânt citată de agenţiile de presă internaţionale. AFP a obţinut confirmarea oficială că este vorba de primul dintre cei doi suspecţi reţinuţi după ce un camion a intrat vineri în pietonii de pe o stradă din Stockholm şi a omorât patru oameni. El a fost arestat în suburbia Marsta a capitalei.

Probleme mari la Digi 24: Jurnaliștii au început SĂ PLECE de la postul de știri

Primele imagini de la tragedia din Suedia/VIDEO+FOTO

Cotidianul Aftonbladet, preluat de AFP, scrie că suspectul este un uzbec în vârstă de 39 de ani, simpatizant al Statului Islamic. Aceeaşi publicaţie, preluată de Xinhua, a fost şi prima care a anunţat reţinerea în Marsta a unui bărbat rănit uşor, care şi-ar fi asumat răspunderea pentru atac.

Karin Rosander, purtătoare de cuvânt a procuraturii, a declarat agenţiei Reuters că gradul de suspiciune faţă de cel arestat este cel mai înalt din cele prevăzute de legislaţia suedeză, care este detaliată în această privinţă. Ea nu a precizat însă dacă suspectul este şoferul camionului. 

Un purtător de cuvânt al poliţiei regionale afirmase că respectivul a fost identificat şi că semăna cu fotografia şi descrierea şoferului. 

Poliţia suedeză a efectuat vineri noaptea încă o arestare după atac, a transmis televiziunea publică SVT, preluată de Reuters. Al doilea bărbat a fost arestat în suburbia Hjulsta din nordul Stockholmului şi este considerat legat de primul suspect în acest caz, relatează Agerpres.

Cel mai recent bilanţ al atacului, comunicat de autorităţile medicale, este de patru morţi - dintre care unul în spital - şi 15 răniţi, inclusiv copii, transmit AFP şi Reuters. 

Premierul Stefan Lofven a declarat că există indicii privind un "act terorist".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.