Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O acuarelă din ilustraţiile pentru 'Cartea junglei' va fi expusă în casa lui Kipling

wikipedia
kipling

O acuarelă rară, care înfăţişează urmările unui moment culminant din „Cartea junglei” a lui Rudyard Kipling, va fi expusă în casa de la ţară a autorului, în urma unor lucrări de conservare, anunţă The Guardian.

Pictura, intitulată „The Return of the Buffalo Herd/ Întoarcerea turmei de bizoni", este una dintre cele 16 picturi realizate de fraţii gemeni Edward şi Charles Detmold, care aveau doar 18 ani când au fost desemnaţi să ilustreze povestea mult îndrăgită a lui Kipling. Doar patru dintre aceste picturi au supravieţuit, potrivit news.ro.

Acesta îl arată pe Rama, marele taur al turmei, privind înapoi spre câmpie după ce Mowgli, protagonistul poveştii, a folosit o turmă de bivoli pentru a declanşa o debandadă şi a-l zdrobi pe duşmanul său, tigrul ucigaş Shere Khan.

Momentul dramatic a fost descris de Kipling: „Torentul de coarne negre, de boturi spumoase şi de ochi holbaţi se învârtea în josul râpei ca nişte bolovani în timpul potopului... Încărcătura teribilă a turmei de bivoli, în faţa căreia niciun tigru nu poate spera să reziste”. Rama era o creatură cu „coarne lungi, întortocheate pe spate şi ochi sălbatici”, a scris el.

Acuarela este datată 1901 şi este semnată cu monograma „EJD” - Edward Julius Detmold. El şi fratele său Charles au creat lucrări de artă încă din adolescenţă. Dar, în ciuda succesului profesional, viaţa personală a gemenilor a fost dificilă, iar amândoi s-au sinucis - Charles în 1908 şi Edward în 1957.

 

„S-ar putea face comparaţii între gemenii Detmold şi Mowgli, care în povestea originală a Cărţii Junglei era un personaj destul de tulburat, prins între două lumi”, a declarat Hannah Miles, manager de colecţii şi de casă la Bateman's, casa lui Kipling din Burwash, Sussex, deţinută în prezent de National Trust.

„Este emoţionant să expunem ilustraţia lor magnifică alături de un exemplar al cărţii cu toate imaginile originale ale gemenilor, în locul care a însemnat atât de mult pentru autorul poveştii, Rudyard Kipling”.

Două dintre cele patru acuarele despre care se ştie că au supravieţuit se află în colecţii private, iar cea de-a treia se află la Muzeul de Istorie Naturală, a precizat Miles.

National Trust a declarat că achiziţia „The Return of the Buffalo Herd” a fost posibilă datorită unui fond înfiinţat de regretatul filantrop Simon Sainsbury.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.