Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O adevărată comoară stă ascunsă sub cel mai mare lac din California. Aducerea ei la suprafață va fi o adevărată provocare

palmspringslife.com
marea salton

Marea Salton, un corp de apă din California, a fost considerată un dezastru ecologic. Cu toate acestea, s-ar putea să existe o parte bună a acestui lac cu probleme. Cercetătorii de la Laboratorul Național Lawrence Berkeley au descoperit o cantitate potențial masivă de litiu, cunoscut și sub numele de „aur alb”, sub capătul sudic al lacului.

Litiul este o componentă vitală în fabricarea bateriilor de înaltă performanță pentru vehiculele electrice și pentru sistemele de stocare a energiei regenerabile. Statele Unite, la fel ca multe alte țări, depun eforturi pentru un viitor mai durabil și mai regenerabil. Sursele interne de litiu sunt esențiale pentru atingerea acestui obiectiv.

Potrivit raportului, salinele de sub lac ar putea conține până la 18 milioane de tone de litiu. Cu toate acestea, estimări mai conservatoare sugerează un număr mai apropiat de 4 milioane de tone. Provocarea acum este de a găsi o modalitate de a extrage litiu din Marea Salton într-un mod care să fie viabil din punct de vedere economic și ecologic.

Poluarea, o mare problemă

Din păcate, lacul în sine este puternic poluat și se micșorează rapid. El primește scurgerile agricole din văile din apropiere și are o concentrație mare de sare și substanțe chimice.

În ciuda defectelor sale, Marea Salton ar putea reprezenta o oportunitate pentru tehnologiile de producție de energie care pot contribui la combaterea crizei climatice actuale.

Cu toate acestea, este important să se ia în considerare cât timp va fi nevoie pentru a reface rezervele de litiu înainte de a se putea lua în considerare extracția la scară largă.

Pentru mai multe informații despre potențialele consecințe și considerații legate de extracția litiului din Marea Salton, vă rugăm să consultați raportul complet publicat în revista Scholarship, potrivit incredibilia.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.