Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O agenţie de luptă contra manipulărilor de informaţii va fi înfiinţată în Franța

Operation World
Franta harta

Franţa se pregăteşte să înfiinţeze o agenţie naţională de luptă contra manipulărilor de informaţii provenite din străinătate vizând ''destabilizarea statului'', a anunţat miercuri secretarul general al apărării şi securităţii naţionale (SGDSN), Stéphane Bouillon, transmite AFP.

Acest serviciu, anexat SGDSN, ar urma să devină operaţional în luna septembrie şi să mobilizeze până la 60 de persoane care vor lucra în surse deschise, adică plecând de la elemente publice, a precizat el în timpul unei audieri în faţa Comisiei de apărare a Adunării Naţionale (camera inferioară a parlamentului francez).

Mai multe evenimente electorale vor face obiectul unei atenţii speciale în lunile viitoare, a menţionat SGDSN, dând ca exemplu alegerile legislative din Germania din 26 septembrie, scrie Agerpres.ro.

Însăşi Franţa se pregăteşte de desfăşurarea, peste un an, a alegerilor prezidenţiale şi în trecut au fost semnalate tentative de ingerinţă în acest scrutin în această ţară, ca şi în SUA.

Referendumul privind autodeterminarea, prevăzut pentru 12 decembrie în arhipelagul Noua Caledonie, va reprezenta un test în acest domeniu. Aceasta va fi ocazia de ''a vedea dacă nu există state care au interes ca rezultatul votului să fie într-o anumită direcţie care nu ar fi obligatoriu cea pentru care votează înşişi caledonienii'', a comentat Bouillon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.