Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O 'amnistie consistentă', soluția propusă lui Dăncilă de la vârful PSD

cotidianul.ro
dancila

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat sâmbătă, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că Guvernul trebuie să discute despre grațiere într-un spirit de „umanism” față de persoanele care au greșit. Revizuirea sentințelor în cazul abuzurilor din justiție nu este suficientă, spune Buzatu, singura soluție în acest moment fiind „o amnistie consistentă”, a adăugat acesta.

content-imageO societate civilizată trebuie să facă, din când în când, prin instituțiile sale, gesturi de clemență pentru membrii săi care au greșit, au suportat o parte din pedeapsă, au conștientizat această greșeală și în spiritul unui umanism care trebuie să ne caracterizeze acei oameni trebuie să beneficieze de înțelegere”, a declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu (foto dreapta), întrebat ce părere are despre amnistie și grațiere.

Potrivit acestuia, în societatea românească există o „concepție barbară”, anume „dorința de sânge”.

E foarte inflamată atmosfera și e destul de complicat să decelăm din ce cauză persistă în modul nostru de gândire o anumită concepție barbară, dorința această permanentă de sânge. Eu cred că și datorită aș spune eu a modului destul de primitiv în care se face politică în țara noastră pentru că e o schemă foarte simplă, dacă te culpabilizez, te învinuiesc pe tine, sigur voi câștiga următoarele alegeri. Excepție au făcut doar câteva guvernări, printre care și aceasta, care a venit cu un program de guvernare prezentat înainte de alegeri și a și avut succesul de la vremea respectivă”, a adăugat Buzatu pentru ȘTIRIPESURSE.RO

Întrebat dacă este nevoie de o discuție într-un CExN despre amnistie și grațiere, acesta a spus că este nevoie de o discuție în Guvern.

Ce ar putea face CEx-ul? Doar să aprobe o propunere a cuiva, sau să o respingă. Este nevoie să se discute în instituțiile specializate, acelea care pot exercita actul de grație, și acolo să se înțeleagă la un nivel destul de înalt, având foarte mare grijă pentru a nu greși, care sunt criteriile pentru care pot fi selectați acei membri ai societății care au suportat pedepse și prin tot ceea ce a urmat au dovedit că știu că au greșit și evident să le oferim o șansă de revenire în societate. Guvernul, Ministerul Justiției. În unele circumstanțe se poate și prin intermediul Parlamentului”,  a indicat Buzatu.

Liderul PSD Vaslui a adăugat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că „doar o amnistie consistentă” ar rezolva problema abuzurilor din justiție

Societatea românească mai are o problemă. Este aceea a nenumăratelor abuzuri din justiție care au ieșit la iveală și care au făcut să slăbească în încrederea populației speranța unei justiții foarte corecte și aceste abuzuri așteaptă și ele un fel de soluționare din moment ce unele dintre ele au fost dovedite, atunci este clar că o cale ca aceea a revizuirilor, deși este pertinentă, nu poate să îi mai lase pe acei membri care deja au suportat anumite nedreptăți să mai suporte în continuare până când le va veni rândul să fie luați în considerare și procesele să fie rejudecate. De aceea, probabil că pentru momentul acesta, doar o amnistie consistentă poate să rezolve problema”, a conchis Dumitru Buzatu.

Citește și: DEFINITIV Un important lider PNL a fost CONDAMNAT la aproape 6 ani de PUȘCĂRIE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.