Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O anchetă în Coreea de Sud a dus la descoperirea a 1,48 miliarde USD în tranzacții criptografice ilegale

zf.ro
bitcoin criptomonede

O investigație interinstituțională despre presupuse fraude criptografice și spălare de bani în Coreea de Sud a dus la descoperirea a 1,69 trilioane de woni (aproximativ 1,48 miliarde de dolari) în tranzacții ilegale de criptomonedă.

Potrivit The Korea Times, 33 de persoane au fost cercetate de către Vama Centrală din Seul pentru că au încălcat interdicția de a tranzacționa cripto în străinătate.

Detaliind presupusele infracțiuni comise, Lee Dong-hyun din cadrul unității de anchetă a Vămilor Centrale din Seul a dezvăluit că faptele criminale s-au încadrat în trei categorii.

Primul grup a implicat oameni care s-au angajat în tranzacționarea criptomonedelor, care este interzisă în Coreea de Sud. Aceste persoane ar fi contractat entități terțe pentru a transfera fonduri pentru schimburi de criptomonede în străinătate în valoare de peste 700 de milioane de dolari.

Potrivit lui Dong-hyun, a doua categorie a implicat persoane care au folosit înregistrări de remitențe false pentru a cumpăra cripto din bursele din alte țări. Într-unul dintre cazuri, un operator de schimb valutar din țară ar fi folosit 308 milioane de dolari în facturi false pentru a trimite fonduri către o firmă străină.

Citește și Israel a blocat 84 de adrese cripto deținute de Hamas. Aceste adrese au primit Tether, Bitcoin și Dogecoin

În cea de-a treia categorie, Dong-hyun a dezvăluit că unii oameni foloseau carduri de credit coreene pentru a efectua retrageri de numerar în străinătate în scopul cumpărării criptomonedelor din alte țări.

„Transferurile de active virtuale sub acoperirea cheltuielilor comerciale, de călătorie sau de studiu sunt strict interzise”, a declarat anchetatorul vamal, adăugând: „Cei care au încălcat legea vor fi supuși urmăririi penale sau amenzi”.

Într-adevăr, 15 din 33 au fost amendați, iar alți 14 au fost îndrumați către procurori de stat. Potrivit lui Dong-hyun, patru persoane sunt încă în curs de anchetă.

Autoritățile sud-coreene au adoptat, de asemenea, controale mai stricte asupra schimburilor criptografice din țară. Platformele au fost forțate să radieze mai multe perechi de tranzacționare altcoin considerate riscante atât de autoritățile de reglementare, cât și de partenerii bancari.

Între timp, un raport recent a avertizat asupra creșterii datoriilor în rândul populației tinere adulte din Coreea de Sud, având în vedere investițiile crescute în criptomonede, imobiliare și stocuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.