Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O țară din UE ia în calcul un PROTEST ISTORIC: Din cauza reprimirii Rusiei, vrea să își suspende participarea în APCE

APCE

Deputaţii letoni urmează să decidă dacă îşi suspendă sau nu participarea la lucrările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care tocmai a aprobat revenirea Rusiei în cadrul său, informează AFP.

Delegaţia Rusiei a fost privată de dreptul de vot la APCE după anexarea Crimeii în 2014 şi a fost reintegrată săptămâna aceasta în pofida opoziţiei înverşunate a Kievului şi a obiecţiilor formulate de mai multe ţări din Europa de Est, informează agerpres.ro.

Citește și: ÎCCJ a decis! Ce se întâmplă cu Sebastian Ghiță

'Decizia APCE de a restabili dreptul de vot al Rusiei a fost luată, deşi nimic nu s-a schimbat în comportamentul său', a declarat într-un comunicat deputatul leton Rihards Kols.

'APCE a arătat că dreptul internaţional nu mai figurează printre priorităţile sale. Aceasta ar putea însemna că Rusia poate continua să încalce drepturile omului şi drepturile internaţionale şi să îşi dezvolte politica externă agresivă fără niciun fel de consecinţe', a adăugat el.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Una dintre ticăloșiile PSD lovește iar. E crunt!

Votul cu privire la participarea delegaţiei letone la APCE urmează să aibă loc la 8 iulie într-o sesiune extraordinară a parlamentului de la Riga dedicată învestirii noului preşedinte al ţării, Egils Levits.

Ministerul de Externe al Letoniei a declarat joi într-o postare pe contul său de Twitter că 'restabilirea participării Rusiei la APCE contravine în mod direct valorilor şi principiilor Consiliului Europei'. 'Aceasta prejudiciază în mod grav reputaţia şi capacitatea Consiliului de a acţiona', potrivit textului.

Citește și: Și-a dat demisia în direct! Antena 1 rămâne fără cunoscuta prezentatoare

La finalul votului pentru restituirea prerogativelor delegaţiei ruse, mai mulţi parlamentari, în special delegaţii ucraineni şi georgieni, au ieşit din hemiciclu şi au anunţat că îşi vor suspenda participarea la sesiunea APCE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.