Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O asistentă de la blocul operator al SJU Slatina a fost testată pozitiv pentru COVID-19

Europa FM
doctor medic spital

O asistentă de la blocul operator din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost testată pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus, femeia având contact cu o rudă a unui angajat al Ambulanţei confirmat cu COVID-19, potrivit unui comunicat al managerului spitalului, Cătălin Rotea.

Acesta a precizat că asistenta de la blocul operator este asimptomatică, a fost prezentă la serviciu în perioada 21-26 mai şi a fost testată în baza unui protocol de testare pentru personalul asimptomatic, folosind resursele proprii ale unităţii medicale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

În acelaşi timp cu asistenta de la blocul operator testată pozitiv pentru COVID-19, au fost efectuate alte 64 de teste cadrelor medicale din spital, de la blocul operator şi cardiologie, toate cele 64 de teste fiind negative.

Managerul SJU Slatina menţionează că, în ultimele trei săptămâni, unitatea medicală şi-a stabilit un protocol de testare pentru personalul medical asimptomatic, suplimentar faţă de recomandările de ierarhizare a priorităţilor, folosind resursele proprii, iar în ultima săptămână aceste testări s-au intensificat, în contextul unor posibile contacte cu angajaţi sau rude ale angajaţilor de la Ambulanţă.

Cătălin Rotea a adăugat că asistenta de la blocul operator testată pozitiv pentru COVID-19 a fost prezentă la serviciu în zilele de 21, 22, 25 şi 26 mai şi nu a prezentat niciun fel de simptome, conform triajului epidemiologic efectuat la intrarea în tură, inclusiv în ziua testării.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Spitalul va comunica DSP Olt toţi contacţii asistentei, atât cei din rândul angajaţilor cât şi al pacienţilor, a punctat managerul Rotea.

Instituţia Prefectului a transmis că în afară de asistenta medicală de la blocul operator al SJU Slatina, joi a mai fost confirmat încă un caz de COVID-19 în judeţul Olt. Este vorba de bărbat internat pe 26 mai la SJU Slatina, cu simptomatologie specifică infecţiei cu noul coronavirus.

Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 în judeţul Olt a ajuns joi la 80, 47 dintre persoane infectate fiind declarate vindecate şi externate, 31 de persoane fiind în prezent internate în spitale, iar două persoane au decedat.

Citește și: Iohannis, declarație controversată! Ce se întâmplă cu elevii bolnavi care nu pot susține examenele .

În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 11 persoane şi 2.571 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Pentru judeţul Olt au fost prelucrate până în prezent 2.639 de teste pentru COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.