Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O bacterie rară și extrem de periculoasă a fost găsită în SUA: provoacă o boală cu grad ridicat de mortalitate

virus boala bacterie

Autoritățile sanitare americane au anunțat că probele de sol și apă prelevate în Mississippi conțin o bacterie care poate provoca o boală gravă, melioidoza.

Bacteria provoacă o boală rară, dar gravă, numită melioidoză. Autoritățile au alertat medicii din întreaga țară să fie atenți la posibilele simptome ale bolii la pacienți, informează Mediafax.

Două persoane care locuiesc în sudul Statelor Unite, în regiunea Golfului Mexic, au contractat separat boala în 2020 și 2022, ceea ce a determinat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) să ia probe în casele lor și în jurul lor. Trei probe, de sol și de baltă, au fost testate pozitiv pentru bacteria (Burkholderia pseudomallei), notează AFP.

În ciuda acestui fapt, CDC consideră că riscul pentru populație rămâne "foarte scăzut".

Autoritățile investighează cât de răspândită este bacteria în mediul înconjurător.

Simptomele melioidozei pot fi foarte variate, cum ar fi febră, dureri articulare sau dureri de cap. Aceasta poate provoca pneumonie, formarea de abcese sau infecții. La nivel mondial, melioidoza este fatală în 10 până la 50% din cazuri.

Se recomandă ca persoanele care locuiesc în Mississippi să evite contactul cu apa noroioasă, să își protejeze rănile și să poarte cizme și mănuși impermeabile atunci când grădinăresc. Aproximativ 12 cazuri de melioidoză sunt diagnosticate în fiecare an în Statele Unite, în special la persoanele care au călătorit în țări în care bacteria este endemică, în regiunile tropicale. Alte cazuri au fost, de asemenea, cauzate de contaminarea produselor din aceste țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.