Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O cantitate de 300.000 măşti chirurgicale ce urmau să ajungă în Germania, confiscată în Vama Petea, va fi distribuită gratuit sătmărenilor

smartreview
masti chirurgicale protectie

O cantitate de 300.000 măşti chirurgicale ce urmau să ajungă în Germania a fost confiscată în Vama Petea, acestea urmând să fie distribuite gratuit sătmărenilor, informează Instituţia Prefectului Satu Mare, vineri, printr-un comunicat de presă, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-au prezentat la controlul de frontieră pentru a ieşi din România două autoutilitare înmatriculate în România, una condusă de către un cetăţean român, în vârstă de 25 de ani, din judeţul Maramureş, iar cealaltă condusă tot de către un cetăţean român de 43 de ani din judeţul Bihor.

"Cele două mijloace de transport erau încărcate cu 150 de colete ce conţineau 300.000 măşti chirurgicale faciale, în trei straturi şi urmau să ajungă în Germania. Însă, conform legislaţiei în vigoare (Anexa 1 din Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 428 din 12.03.2020), exportul acestor produse este interzis. Reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamale Cluj au aplicat firmei expeditoare o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei, iar marfa a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor", precizează sursa citată.

Măştile vir fi distribuite gratuit sătmărenilor, prin intermediul primăriilor.

"Prefectul Radu Bud a luat legătura, în această după-amiază, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi a solicitat acestuia ca aceste măşti să fie distribuite gratuit, prin intermediul primăriilor, sătmărenilor, ceea ce s-a şi aprobat", a mai arătat Instituţia Prefectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.