Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O carte pe zi: 'Cimitirul din Veneția' de Matteo Strukul

Mediafax
Cimitirul din venetia

Cu romanul „Cimitirul din Veneția”, Matteo Strukul deschide o nouă saga istorică având în centru o figură proeminentă: Giovanni Antonio Canal, cunoscut sub numele de Canaletto, pictorul splendorii venețiene. Veneția, iarna anului 1725.

Într-o notă a autorului, Matteo Strukul precizează de ce a fost fascinat de Veneția secolului al XVIII-lea, când orașul a început să decadă.

„Se pare că marile genii ale acelui veac și-au dat întâlnire la Veneția, printre care Antonio Vivaldi, Carlo Goldoni, Giambattista și Giandomenico Tiepolo, Giacomo Casanova, Benedetto Marcello, Francesco Guardi și mai cu seamă omul care a schimbat însuși conceptul de pictură, Giovanni Santonio Canal, zis Canaletto.”

Despre acesta din urmă scrie Matteo Strukul.

Dacă v-a plăcut măcar una dintre marile cărți scrise de Strukul și traduse de Editura Humanitas Fiction anii trecuți – Giacomo Casanova. Sonata inimilor frânte, Micheangelo ereticul, Dante Enigma – citiți și acest roman admirabil, cu care Matteo Strukul deschide o nouă saga istorică.

Precizează editorii: „Veneția, iarna anului 1725. Epidemia de variolă îndoliază Serenissima, iar o tânără aristocrată este găsită moartă printre sloiuri, cu inima smulsă din piept, în Rio dei Mendicanti, într-unul dintre cele mai sărace cartiere. Canaletto, devotat cu totul artei sale și Republicii, ajunge astfel în atenția temutului Inchizitor Roșu: de ce a pictat tocmai neobișnuita vedută ce surprinde zona aceea populară, în frumusețea ei umilă? Pictorul pricepe că e în pericol, dar un ajutor nesperat survine din partea dogelui, preocupat și el de aceeași pictură, mai precis de un anume personaj al ei: confirmarea identității acestuia e în interesul statului, iar lui Canaletto i se încredințează misiunea să îl urmărească și să afle detaliile tenebroasei îndeletniciri care îl poartă pe necunoscut prin locuri îndoielnice. Investigația – care întâi îl sperie, apoi îl captivează – îl conduce în saloane aparent sofisticate, cu figuri ambigue și ritualuri bizare. Ce secrete ascund somptuoasele palatele venețiene? Ce adevăruri ar fi mai bine să rămână pecetluite?”

„Un thriller istoric și de aventuri care se desfășoară în Veneția secolului XVIII, cu intrigile, arta, palatale, luminile și umbfrele sale, o epoca recreată de Strukul cu autencitate și detalii destul de precise.” (Corriere del Veneto)

Matteo Strukul – Cimitirul din Veneția. Traducere din italiană și note de Oana Sălișteanu. Editura Humanitas Fiction, colecția Raftul Denisei. 334 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.