Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O companie lansează un test combinat pentru gripă și Covid-19: costă 375 de lei și se poate efectua în 25 de orașe din țară

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Un test combinat care depistează gripa sau/și Covid-19 a fost lansat de Synevo. Analiza costă 375 lei și se poate face în 25 de orașe ale României. Testul RT PCR multiplex permite detectarea simultană și diferențierea virusurilor care determină boli respiratorii, informează Mediafax.

Similaritatea manifestărilor clinice din infecțiile virale face ca diagnosticarea exclusiv pe baza simptomelor clinice să fie dificilă. Testarea RT PCR multiplex depistează dacă pacientul este pozitiv la una dintre categoriile de virusuri implicate cel mai frecvent în apariția infecțiilor respiratorii din sezonul rece, oferind medicilor informații cheie pentru un diagnostic corect și rapid.

Compania anunță că lansează în premieră testul combinat de depistare a ARN-ului viral SARS-COV-2 (testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19) și Influenza A/B (virusul gripal A/B).

„Ne bucurăm că am reușit să facem disponibil acest test într-un interval foarte scurt de la lansarea sa internațională, venind în sprijinul medicilor, pacienților și autorităților implicate în gestionarea pandemiei de Covid-19. Apropierea sezonului gripal va îngreuna sensibil munca medicilor, simptomatologia pentru SARS Cov2 și pentru virusurile gripale Influenza A și B fiind foarte apropiată”, a declarat Antoanela Curici, director medical Synevo România.

Citește și: Vaccinul anti-Covid-19 va fi fabricat extrem de greu! Încă un gigant din doemniul farmaceutic își suspendă studiile: pericol pentru pacienți

Testul poate fi realizat, la acest moment, doar cu programare online pe site-ul oficial al clinicii. Probele sunt recoltate de la nivel nazofaringian, iar rezultatele vor fi raportate autorităților, conform legislației în vigoare pentru cele doua patologii, gripă și Covid-19.

Testul este acreditat de Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), având o acuratețe foarte ridicată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.