Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O companie municipală vrea să cumpere mobilier stradal în valoare de peste 23 de milioane de euro! Gabriela Firea cere anularea de urgență a licitației

Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță că a solicitat Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București anularea procedurii de achiziție de mobilier stradal, a cărui valoare putea ajunge până la 110 milioane de lei, precizând că a dispus și sancțiuni.

"Având în vedere informațiile apărute în mass-media, potrivit cărora Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București S.A. a lansat o licitație pentru achiziționarea de mobilier stradal, „cu o valoare care poate ajunge la peste 110 milioane de lei”, Primăria Municipiului București informează: Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București S.A. anularea de urgență a procedurii inițiate", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei, remis MEDIAFAX.

Totodată, edilul a dispus sancționarea conducerii companiei, precum și efectuarea unor verificări la nivelul acestei societăți, "întrucât nu achiziția de mobilier urban trebuie să reprezinte o prioritate pentru această societate, ci materiile prime necesare executării lucrărilor de infrastructură".

Situație ÎNCORDATĂ în Venezuela - Nicolas Maduro, mișcare de forță și imagine: a cerut Guvernului de la Caracas să demisioneze

Societatea Municipală Străzi, Poduri și Pasaje și-a asumat realizarea unor lucrări importante de infrastructură, precum Prelungirea Ghencea, Pasajul Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu (Etapă a II a), Pasajul Doamna Ghica, dar și Străpungere Avionului-Nisipoasa, potrivit sursei citate.

Reacția primarului general vine în condițiile în care Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București SA a lansat o licitație pentru achiziționarea de mobilier stradal cu o valoare care poate ajunge la peste 110 milioane de lei (23 de milioane de euro). Potrivit anunțului publicat pe platforma de licitații publice SICAP/SEAP, Compania vrea să cumpere bănci, coșuri de gunoi, jardiniere, garduri metalice și grătare metalice de protecție a arborilor, iar ofertele sunt așteptate până pe data de 22 aprilie.

În noiembrie anul trecut, Curtea de Apel București a stabilit că cele 22 de companii municipale înființate de administrația Gabrielei Firea, prin Consiliul General al Municipiului București, au fost înființate fără a se respecta prevederile legii. Ulterior, în motivarea acestei sentințe se arată că aceste societăți ar fi trebuit înființate cu votul a două treimi din numărul consilierilor și nu cu majoritate simplă. În februarie 2019, instanța a respins cererea de revizuire pe această sentință, cerere făcută de Primăria Capitalei, astfel că în prezent se menține decizia din noiembrie anul trecut, respectiv decizia care arată că aceste companii sunt înființate ilegal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.