Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O copie a 'Giocondei' a fost vândută la licitaţie pentru suma de 273.000 de euro

radiochisinau.md
Gioconda

O copie a "Giocondei", considerată una dintre cele mai bune din lume şi atribuită unui reprezentant al şcolii franceze de pictură de la începutul secolului al XVII-lea, a fost vândută la licitaţie, marţi, la Paris, pentru suma de 273.000 de euro, potrivit unui anunţ al casei de licitaţii Artcurial, relatează EFE.

Cumpărătorul este "un colecţionar european", a dezvăluit miercuri un purtător de cuvânt al casei Artcurial, care nu a dorit să ofere şi alte detalii privind identitatea acestuia.

Purtătorul de cuvânt a ţinut să precizeze că preţul de vânzare este superior estimării iniţiale, care a fost stabilită la o sumă cuprinsă între 150.000 şi 200.000 de euro.

Înainte de punerea sa în vânzare, tabloul a fost expus în luna octombrie la Viena şi Bruxelles, iar săptămâna trecută la Paris.

Datorită caracteristicilor sale stilistice şi folosirii unei planşe din stejar ca suport, experţii casei Artcurial sunt de părere că această copie a celebrului tablou "Mona Lisa" a fost realizată în jurul anului 1600.

Mai mult chiar, se crede că acest tablou a fost pictat în acelaşi spaţiu în care se afla pe atunci adevărata "Giocondă" pictată de Leonardo da Vinci, potrivit Agerpres.ro.

Tabloul celebrului pictor italian, realizat în perioada 1503-1506, a fost cumpărat de regele Francisc I al Franţei.

Originalul, care este marea vedetă a Muzeului Luvru din Paris, a fost expus la Palatul Fontainebleau, unde au lucrat pictori francezi din "A Doua Şcoală de la Fontainebleau".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.