Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O corespondenţă inedită a lui Sigmund Freud, publicată în octombrie: Conține peste o mie de scrisori adresate sau primite de la Marie Bonaparte

freud

O corespondenţă inedită a lui Sigmund Freud, conţinând peste o mie de scrisori adresate sau primite de la Marie Bonaparte, va fi publicată în luna octombrie, au anunţat reprezentanţii editurii franceze Flammarion, informează AFP.

Strănepoată a unuia dintre fraţii împăratului Napoleon Bonaparte, prinţesa Marie Bonaparte (1882-1962) s-a căsătorit cu un prinţ grec şi a devenit pasionată de psihanaliză în anii 1920, potrivit Agerpres.

L-a contactat pe Sigmund Freud în 1925, iar acesta a acceptat să o consulte la Viena. L-a primit pe celebrul psihanalist de multe ori în cabinetul ei şi şi-au expediat reciproc peste o mie de scrisori, până la moartea lui Freud în 1939.

"Rămasă inedită până astăzi şi conservată la Biblioteca Congresului din Washington, această corespondenţă, vie şi prolifică, aduce informaţii cruciale despre introducerea psihanalizei în Franţa, iniţiată de Marie Bonaparte, precum şi despre raporturile pe care Freud le avea cu pacienta lui", au dezvăluit reprezentanţii editurii Flammarion în prezentarea noului volum.

"Foarte repede, relaţia lor a evoluat, eleva a devenit o confidentă, iar maestrul un prieten. Dincolo de rolul său esenţial în istoria psihanalizei, această corespondenţă oferă şi o perspectivă inedită asupra vieţii lui Freud din acea epocă", au adăugat editorii din Franţa.

Traducătorul francez al acestei corespondenţe purtate în limba germană este Olivier Mannoni, familiarizat cu opera lui Sigmund Freud.

Volumul de 1.200 de pagini, însoţit de o prefaţă scrisă de istoricul în psihologie Rémy Amouroux, va fi publicat pe 19 octombrie.

Marie Bonaparte, prima traducătoare în limba franceză a textelor lui Sigmund Freud, a fost o apărătoare neobosită a inventatorului psihanalizei. Ea a fost persoana care, datorită relaţiilor sale din mediile diplomatice, l-a ajutat pe Freud să plece din Viena în 1938 şi tot ea a plătit suma exorbitantă cerută de regimul nazist pentru eliberarea vizei sale de călătorie.

Sigmund Freud a murit pe 23 septembrie 1939 în Marea Britanie, la vârsta de 83 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.