Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O delegație a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României a avut o întrevedere cu ministrul delegat pentru afaceri europene,George Ciamba

stiripesurse.ro
George Ciamba

O delegație a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) condusă de domnul Alexandru Cumpănașu, în calitate de președinte, a avut astăzi, 11.02.2019, o întrevedere cu ministrul delegat pentru afaceri europene, domnul George Ciamba.

Principala temă de discuție a fost reprezentată de exercitarea de către România a mandatului de președinție a Consiliului Uniunii Europene. În acest sens, au fost discutate aspecte privind agenda de lucru a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, stadiul dosarelor ce vizează interesele României în cadrul Uniunii Europene, fiind semnalate și prezentate de către reprezentanții CNMR o serie de teme ce pot reprezenta subiect de negociere cu UE, vizând:

Mediul și schimbările climatice - cu precădere lipsa finanțării dedicate cercetării în domeniu;

Calitatea apei și reglementările europene în domeniu;

Diplomația culturală ca mijloc de promovare a valorilor naționale;

Politică Comună Europeană de Securitate și Apărare;

Politicile europene de combatere a discriminării în domeniul forței de muncă.

Totodată, în cadrul întâlnirii reprezentanții CNMR au înaintat ministrului delegat pentru afaceri europene, propuneri concrete ce vizează evenimente sau acțiuni comune prin care mediul asociativ, academic, social, cultural, de apărare și securitate poate contribui la optimizarea rezultatelor acestei perioade în care România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Astfel, împreună cu ministrul delegat pentru afaceri europene au fost discutate mai multe posibilități de colaborare pentru promovarea acțiunilor Președinției Consiliului UE, dar și a valorilor și beneficiilor pe care Romania le-a câștigat în urma aderării la UE.

"Președinția Consiliului Uniunii Europene reprezintă cel mai important act politic al unui stat membru. În întâlnirea de lucru de astăzi s-au stabilit evenimente, acțiuni concrete, iar colegii mei au prezentat potențialul uriaș pe care organizațiile membre îl au și îl pot pune la dispoziția statului pentru un mandat de succes. Îi mulțumesc ministrului Ciamba pentru deschidere și promptitudine și îl asigur de un parteneriat corect și solid cu organizațiile membre CNMR în această perioadă grea dar importantă pentru România", a precizat Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR, la finalul întâlnirii.

”Colaborarea cu societatea civilă este extrem de importantă, mai ales acum, pe perioada exercitării mandatului de șase luni la Președinția Consiliului Uniunii Europene. România și-a asumat un proiect ambițios, care produce deja efecte pozitive. În prima parte a mandatului nostru, ne-am propus să ne concentrăm eforturile cu precădere asupra proiectelor legislative europene aproape de finalizare, pentru a ne putea încadra în mandatul curent al Parlamentului European, înainte de alegerile europene din mai 2019. Pentru o imagine de ansamblu, doar în decursul primei luni de mandat, am avut peste 400 de evenimente și reuniuni, din care un număr impresionant de grupuri de lucru, peste 250, ceea ce confirmă intensitatea activității legislative la nivel UE. Suntem atenți la toate domeniile enunțate de către reprezentanții CNMR și, vă asigur că la nivelul Guvernului se fac eforturi susținute pentru a avansa dosarele amintite”, a precizat George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.