Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O dronă a fost doborâtă în Rusia, la mai puțin de 200 km de Moscova

drona militara

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă în regiunea Kaluga, la mai puţin de 200 km sud-vest de Moscova, pe fondul creşterii numărului de astfel de atacuri vizând capitala rusă, informează France Presse.

"O dronă a fost doborâtă de sistemul de apărare aeriană în raionul Ferzikovski" în timpul nopţii, a scris guvernatorul regiunii Kaluga, Vladislav Şapşa, pe aplicaţia de mesagerie Telegram, conform Agerpers.

Incidentul nu a afectat oamenii sau infrastructura, a spus el.

Nu este clar cine a lansat dronele şi nu a existat un comentariu imediat din partea Ucrainei. Kievul nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei sau de pe teritoriul controlat de Rusia în Ucraina, notează luni Reuters.

Însă autorităţile ruse au dat vina pe Kiev pentru creşterea numărului de atacuri cu drone în interiorul Rusiei în acest an.

La 3 august, autorităţile ruse au afirmat că şapte drone ucrainene au fost doborâte în această regiune situată la aproximativ 180 km de Moscova.

Regiunea Kaluga se învecinează la nord cu cea a Moscovei.

Atacurile ucrainene cu drone s-au multiplicat în ultimele săptămâni pe teritoriul Rusiei, vizând adesea Moscova şi Peninsula Crimeea anexată.

Astfel, duminică primarul Moscovei Serghei Sobianin a anunţat că o dronă ce a vizat capitala Rusiei a fost doborâtă de forţele de apărare aeriană.

Potrivit autorităţilor, Moscova a suferit mai multe atacuri cu drone săptămâna trecută, inclusiv unul ce a deteriorat o clădire de birouri din principalul cartier de afaceri, vizat de două ori în decurs de câteva zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.