Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O ediție specială a Festivalului Național de Comedie pe durata a 32 de zile, la Galați

www.cityfemme.com
Teatrul Masca

O ediție specială a Festivalului Național de Comedie începe joi la Galați. În premieră națională, festivalul ajuns la a 30-a ediție se va întinde pe durata a 32 de zile și va reuni toate teatrele naționale din România și Republica Moldova, scrie Mediafax.

Festivalul Național de Comedie de la Galați este cel mai vechi din țară, fiind organizat pentru prima dată în 1976, sub titulatura „Colocviul despre Arta Comediei”. Deoarece este anul Centenar, organizatorii au decis să invite toate trupele teatrelor naționale din țară și din Republica Moldova.

Evenimentul începe joi și, în premieră națională, se va întinde pe durata a 32 de zile, un spectacol fiind programat în fiecare seară. Organizatorii se așteaptă la un număr record de spectatori în condițiile în care aproape toate biletele au fost deja vândute.

„Este un eveniment unic în istoria festivalului, în istoria culturii gălățene. Este probabil pentru prima dată în țară când un festival național se întinde pe 32 de zile. Am invitat toate teatrele naționale din țară și, pentru că este anul Centenar, vor veni și cele două teatre naționale din Chișinău. În total, vor fi peste 1.200 de participanți, a fost un efort organizatoric important. Credem că vom avea peste 7.000 de spectatori, biletele s-au vândut deja în proporție de 80 la sută. Este cerere foarte mare, lumea vrea să vadă spectacole de calitate, cele mai bune trupe din țară. Vor fi 30 de teatre și 32 de spectacole, toate în cadrul unei gale pentru că anul acesta festivalul nu are un caracter competitiv”, a declarat directorul Teatrului Dramatic ”Fani Tardini” din Galați, Florin Toma.

Pe scena teatrului gălățean vor urca actori cunoscuți precum Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitănescu, George Mihăiţă, Florin Piersic Jr. sau Maia Morgenstern. Organizatorii spun că spectacolele au fost atent selecționate, fiind vorba despre cele mai bune producții de comedie.

Citește și: O scrisoare despre Dumnezeu redactată de savantul Albert Einstein este evaluată la 1-1,5 milioane de dolari

„Vreau să subliniez că selecţia acestui festival este făcută în primul rând pentru publicul din Galaţi, pentru bucuria spectactorilor. Acesta a fost principalul criteriu de selecţie a spectacolelor. Fiind vorba de o gală, ne-am dorit să avem un fel de radiografie a festivalului de comedie din ţară. O să vedeţi cele mai importante teatre din ţară. Sunt cele mai bune teatre din România în acest moment. Vor fi regizori, scenografi, actori de toate vârstele. Veţi întâlni actori mari, vor fi atinse toate tipurile de umor, de spectacol de comedie”, a declarat, la rândul său, regizorul teatrului ”Fani Tardini” din Galați, Radu Nichifor.

Întrucât organizarea festivalului presupune un efort însemnat, reprezentanții teatrului ”Fani Tardini” din Galați au apelat la voluntari care vor discuta cu spectatorii înainte de spectacole.

Toate spectacolele din cadrul Festivalului Național de Comedie de la Galați se vor juca în Sala Mare a Teatrului Dramatic ”Fani Tardini” în perioada 4 octombrie-4 noiembrie. Primul spectacol al festivalului este „Monstrul nisipurilor”, de Csaba Szekely, în regia lui Andi Gheorghe, o producţie a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.