Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O expoziţie inaugurată într-o staţie de metrou din Moscova, omagiază zilele acestea romanul 'Război şi Pace'

Cristi Șelaru
Moscova Piața Roșie

O expoziţie inaugurată într-o staţie de metrou din Moscova (Rusia) omagiază zilele acestea romanul "Război şi Pace", al scriitorului universal Lev Tolstoi, una dintre capodoperele literaturii universale citită în întreaga lume, relatează miercuri EFE, citat de agerpres.

Expoziţia, disponibilă până la 1 septembrie în staţia "Vorobiovi Gori", din sudul Moscovei, permite călătorilor cu metroul să-şi împrospăteze memoria cu cunoştinţe despre marele romancier rus şi despre una dintre cele mai apreciate opere literare atât în ţară cât şi în afara ei.

"Nu există grandoare acolo unde nu există umilinţă, bunătate şi adevăr", este unul dintre citatele lui Tolstoi amplasate în această staţie unde sunt prezentate şi notiţe şi desene realizate de scriitor în timp ce se pregătea să scrie acest roman pentru care i-au trebuit şapte ani ca să-l termine.

Se poate vedea şi o replică a cămăşii de noapte folosită de scriitorul rus precum şi ale unor rochii purtate în vremea aceea sau uniforme de la începutul secolului al XIX-lea, alături de informaţii despre filmul "Război şi Pace" , realizat în URSS în anii 1960, sau alte articole legate de această capodoperă.

"Război şi Pace" , a cărei publicare a început în 1865, cuprinde perioada 1805 şi 1820 şi prezintă societatea rusă în războaiele napoleoniene.

Expoziţia din staţia de metrou din Moscova este dedicată aniversării a 193 de ani de la naşterea lui Tolstoi marcată pe 9 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.