Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O familie de români din Italia a avut șocul vieții - Factura la gaze de aproape 7 mii de euro și gazele tăiate pentru neplată în plină iarnă

Odiseea familiei Dimache a început joia trecută, când gazul a fost întrerupt brusc.

''A sosit o factură de aproape 7.000 de euro și au întrerupt gazul. De o săptămână, copiii mei mai mici se spălă cu apă rece și dorm cu hainele pe ei pentru a se proteja de temperaturile reci. Nici nu putem găti, cumpărăm de la supermarket mâncare gata preparată. Nu mai suportăm, cerem ajutor''. Acest apel disperat a fost lansat de Marian Dimache, un constructor de 47 de ani originar din România, care locuiește de șase ani în localitatea Zero Branco, din provincia Treviso. Soția sa Michela, conduce patiseria ''Le delizie di Dea'' din Marghera. Cuplul are trei copii: Andrei de 22 de ani – care locuiește deja singur și lucrează cu mama sa – și cei doi micuți, Luca Edward de 12 ani și Dea Maria de 10 ani, care stau în frig de o săptămână, relatează Il Messaggero citat de Rador.

Odiseea familiei Dimache a început joia trecută, când gazul le-a fost întrerupt brusc. Marian a sunat imediat la furnizor, Liquigas, pentru explicații și după mai multe telefoane a avut o surpriza neplăcută: i-a fost comunicat că trebuie să plătească o factură de 6.914,35 de euro, echivalentul a 1.510 metri cubi de gaz consumați în doar 47 de zile. O diferenţă uriașă față de cei aproximativ 200 de euro pe care obişnuia să-i plătească odată la două luni pentru apartamentul cu trei dormitoare și bucătărie. ''Numai pentru a înțelege ce se întâmplă – explică bărbatul de 47 de ani – am parcurs un fel de via crucis. La început mi-au spus că au deconectat gazul pentru că nu s-a plătit o facură restantă de 123 de euro, care nu mi-a sosit niciodată. Am plătit imediat şi am trimis chitanţa. În acel moment, mi-au spus că mai exista o a doua factură restantă și neachitată de 175 de euro. Nici aceasta nu a ajuns niciodată. După a doua plată am crezut că am rezolvat problema. Numai că persoana de contact mi-a spus ca exista o mega factură de aproape 7 mii de euro scadentă pe 20 ianuarie. Și că până nu va fi plătită, nu vor da drumul la gaze''.

Marian și familia erau disperaţi: ''Cum este posibil să fi consumat 1.510 de metri cubi de gaz în 47 de zile? Evident că am cerut explicaţii şi mi-au spus că aparatul pe care îl am în grădină şi care ar trebui să trimita indicii contorului nu a funcţionat o anumită perioadă de timp, iar când şi-a revenit, a transmis suma absurdă de 7 mii de euro. Mi-au oferit și posibilitatea de a plăti în rate, însă nu vreau să plătesc. Aparatul este conectat la contorul vecinului şi acesta nu a avut probleme. Și chiar dacă ar fi adevărat, m-ar face să plătesc consumurile din anii precedenţi la preţurile de astăzi. Este greșeala lor, aşa că tot ei trebuie să rezolve situaţia. Mi-au spus chiar că în ultimul an am primit facturi de zero euro, dar nu este adevărat''. Bătrânul de 47 de ani a apelat şi la carabinieri: ''Nu este de competența lor și m-au sfătuit să iau legătura cu un avocat. Dar avocații sunt scumpi. Nu mai știm ce să facem, ajuaţi-ne".

Fiind contactată, compania a explicat: ''Liquigas precizează că întreruperea furnizării de GPL se datorează unor neplăți ale facturilor anterioare din anii 2021 și 2022. Clientul a comunicat serviciului clienți plata ultimei facturi care expira pe 16 ianuarie 2023: Liquigas va face o verificare rapidă conform procedurilor prevăzute în cazuri similare. Aprovizionarea cu gaz va fi reluată în cel mai scurt timp posibil după verificarea promptă a plăților corecte. În ceea ce privește următoarea factură de 6.914,35 euro, Liquigas a constatat că această sumă corespunde regulalizării consumului care a avut loc efectiv începând cu ianuarie 2021. Înțelegând pe deplin situația dificilă, Liquigas şi-a exprimat prompt deplina disponibilitate prin elaborarea unei propuneri de plata în rate a sumei datorate''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.