Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie a murit la puțin timp după ce a născut; familia cere anchete

mediafax.ro
maternitate

O femeie de 35 de ani a murit, în timpul nopții de marți spre miercuri, la Spitalul Județean din Focșani, la puțin timp după ce a născut, familia acuzând medicii că nu au vrut să îi facă femeii operație de cezariană. Mai multe anchete sunt în desfășurare, transmite Mediafax.

Incidentul s-a produs în noaptea de marți spre miercuri la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani. Femeia de 35 de ani, din Odobești, a născut copilul pe cale naturală și ulterior a intrat în stop cardio-respirator.

Medicii de la Terapie Intensivă au încercat să o salveze, dar după mai multe tentative eșuate au fost nevoiți să constate decesul.

Surse apropiate anchetei spun că familia a depus plângeri la Poliție și Parchet, solicitând să fie verificat modul în care au intervenit medicii în timpul nașterii și de ce nu s-a efectuat operație cezariană, ținând cont că femeia era supraponderală.

Citește și: Zeci de amenzi aplicate de ISU după controlarea a 45 de hoteluri şi restaurante de pe litoral

Cazul este anchetat de autorități, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

„A fost înregistrată plângerea soțului. În acest caz s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și se vor efectua cercetări pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate și luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

O anchetă internă are loc și la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani, unde specialiștii vor încerca să stabilească dacă personalul medical a acționat corect în timpul nașterii și în cadrul Secției Terapie Intensivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.