Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de amenzi aplicate de ISU după controlarea a 45 de hoteluri şi restaurante de pe litoral

litoral

Zeci de unităţi de cazare şi alimentaţie publică de pe litoral au fost controlate de Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă (ISU) "Dobrogea", în prima săptămână din iulie, pentru neregulile constatate fiind aplicate 35 de amenzi în valoare peste 84.000 de lei, au informat, miercuri, reprezentanţii instituţiei, potrivit Agerpres.

"În perioada 01-07 iulie a.c., în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre au fost efectuate controale în 45 de obiective de turism şi alimentaţie publică, după cum urmează: 25 de unităţi de turism, 10 restaurante şi cluburi, precum şi în alte 10 obiective. În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 268 deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 246 sancţiuni, respectiv 211 avertismente şi 35 amenzi contravenţionale în valoare totală de 84.500 lei", se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU "Dobrogea".

Citește și: Procurorul care a luat-o cu forța pe Sorina, la judecata CSM. Inspecția Judiciară cere suspendarea din funcție

Conform sursei citate, cele mai multe dintre deficienţele constatate sunt: neîntocmirea şi/sau neavizarea planului de intervenţie; neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor; nemenţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor electrice pentru iluminatul de siguranţă pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranţilor interiori de incendiu, cât şi pentru intervenţie în încăperea centralei termice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.