Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie ar putea fi trimisă în închisoare, după ce a insultat-o pe noua soție a fostului soț

pixabay.com
diverse, gratii, inchisoare

O britanică ar putea face doi ani de închisoare în Dubai pentru că ar fi folosit limbaj necorespunzător cu privire la noua soţie a fostului soţ, pe Facebook, conform activiştilor, scrie The Guardian, relatează News.ro.

Citește și: China ar vrea să colaboreze cu Uniunea Europeană în privința comerțului sau în domeniul schimbărilor climatice

Laleh Shahravesh, în vârstă de 55 de ani, originară din sud-vestul Londrei, a fost arestată împreună cu fiica sa adolescentă pe aeroportul din Dubai în martie. Ea ar putea face doi ani de închisoare şi ar putea fi nevoită să plătească o amendă de 50.000 de lire pentru două postări de pe Facebook pe care le-a făcut când locuia în Marea Britanie în 2016, conform grupării de activişti Detained in Dubai („Reţinuţi în Dubai”).

Femeia se afla împreună cu fiica sa în Dubai pentru a participa la înmormântarea fostului soţ, care a murit din cauza unui atac de cord pe 3 martie.

Fiica sa în vârstă de 14 ani a putut zbura apoi acasă şi în prezent locuieşte cu rudele. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Marea Britanie a afirmat că staff-ul instituţiei încearcă să o ajute pe femeie după ce a fost reţinută în Emiratele Arabe Unite (EAU).

El a precizat: „Suntem în contact cu autorităţile din EAU privind cazul ei”.

Shahravesh a fost căsătorită cu fostul soţ timp de 18 ani şi cei doi au locuit în Dubai timp de opt luni.

Ea se întorsese la Londra împreună cu fiica ei în timp ce soţul a rămas în Dubai având în plan să se alăture familiei ulterior. Câteva luni mai târziu, Shahravesh a primit acte de divorţ iar la scurt timp a văzut fotografii pe Facebook care arătau că fostul ei soţ s-a recăsătorit, conform activiştilor.

Ea a postat atunci două comentarii online, scrise în limba Farsi, într-unul dintre ele Shahravesh spunând: „Sper să intri sub pământ idiotule. Blestemat să fii”. Apoi ea ar fi făcut un comentariu nepotrivit despre noua soţie.

Radha Stirling, directoarea Detained in Dubai a declarat că această experienţă este „dureroasă” pentru familia clientei sale.

Fiica lui Shahravesh îi va trimite o scrisoare liderului din Dubai şi premierului Emiratelor Arabe Unite pentru a cere eliberarea mamei.

Shahravesh a fost eliberată pe cauţiune şi în prezent este cazată la un hotel după ce i-a fost confiscat paşaportul, conform BBC.

Stirling a făcut apel la oficialii britanici să avertizeze cetăţenii cu privire la legile despre defăimare şi infracţiuni cibernetice din Emiratele Arabe Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.