Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O femeie de 79 de ani din judeţul Mehedinţi a murit într-un incendiu izbucnit din cauza unui coş de fum deteriorat

pompier-incendiu

O femeie de 79 de ani din localitatea Runcuşoru, judeţul Mehedinţi, a fost găsită moartă în locuinţa sa de pompierii care au intervenit să stingă un incendiu, izbucnit din cauza coşului de fum deteriorat.

"În această dimineaţă, două echipaje de pompieri din cadrul subunităţii de pompieri Baia de Aramă au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la o casă de locuit din localitatea Runcuşoru, comuna Bala. În sprijin a fost mobilizată şi o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de circa 60 mp, cuprinzând şi două încăperi. Pompierii au localizat şi stins incendiul, în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia la locuinţele învecinate. Din nefericire, în interiorul locuinţei, a fost găsită o femeie decedată, în vârstă de 79 de ani", informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost coşul de fum deteriorat.

Reprezentanţii ISU Mehedinţi atrag atenţia că, pentru a preveni producerea unor tragedii, este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de fum, fiind interzisă folosirea lor dacă sunt necurăţate.

"Coşurile se tencuiesc, atât pe interior, cât şi la exterior, şi se dau cu var, pentru a se observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere. Totodată, acestea pot permite infiltrarea în interiorul locuinţei a fumului şi gazelor toxice, punând în pericol viaţa cetăţenilor", atrag atenţia reprezentanţii ISU Mehedinţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.