Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O firmă apropiată lui Sebastian Ghiță și Siveco au semnat un contract beton cu MAE

ghita 1

Sebastian Ghiță spunea, într-un interviu apărut azi, că Irina Socol nu e vinovată de ceea ce o acuză procurorii în scandalul în care este prinsă firma ei, SIVECO. Ghiță și Socol au fost adversari pe piața IT din România, dar cei doi sunt, de fapt, prieteni. A recunoscut-o și Ghiță, care a spus că a vizitat-o în arest, și o dovedește și un contract al MAE.

Acum, Siveco și o firmă apropiată lui Ghiță au semnat un contract de zeci de milioane de lei cu statul.

Citește și: Sebastian Ghiţă, dezvăluiri despre Afacerea Microsoft. "De ce Microsoft nu e urmărită de procurori?"

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a atribuit in 12 ianuarie 2015 un contract IT de peste 31 milioane lei, finantat din fonduri UE, catre Siveco, conform unui anunt publicat vineri in Sistemul Electronic de Achizitii publice. Datele din SEAP arata ca oferta castigatoare a fost depusa de Siveco in asociere cu Expert One Research (fosta XOR IT), o firma cu actionari apropiati deputatului Sebastian Ghita. Sistemul va furniza servicii electronice prin care cetatenii vor putea solicita online informatii consulare, documente de identitate si calatorie sau servicii pentru cetatenie, acte de stare civila sau notariale.

Citește și: EXPLOZIV - Sebastian Ghiță dă de înțeles că face parte din SRI

Dar, care e legătura lui Ghiță cu firma asociată cu Siveco? Expert One Research este fosta XOR-IT Systems, firma care a castigat in vara anului 2012 procedura de achizitie organizata de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) pentru softul privind depistarea eventualelor voturi multiple la referendumul de demitere a presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Firma este controlată de RIZEA DAN-IONUT (asociat cu 68,97% cota de participare la beneficii si pierdere) si GAITANARU GABRIEL (asociat cu 31,03% cota de participare la beneficii si pierdere).

Cei doi au deținut, în trecut, funcții importante în fimele lui Sebastian Ghiță, printre care și TeamNet.

Rizea Dan a activat timp de 2 ani ca "DMS solution specialist" la firma Star Storage, o alta firma abonata la contracte IT cu statul si un vechi partener de afaceri al Teamnet. Rizea Dan Acesta a mai fost si programator timp de 1 an de zile la ICI - Institutul de Cercetare in Informatica, scrie hotnews.ro

Gabriel Gaitanaru  fost Project Manager la TeamNet și IT Support Engineer la TeamNet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.